Sport

EUROPSKI KADETSKI KUP ZAGREB Sjajni župski judoke

JK Zupa dubrovacka Oberan Pavic Puljic 1

Troje natjecatelja JK Župa dubrovačka, predvođenih trenerom Kyrylom Vertynskyim, sudjelovalo je na Europskom kadetskom kupu koji se održao 12. i 13. ožujka u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Zagrebu.

Petrunjela Pavić ostvarila je sjajan rezultat osvojivši II. mjesto u kategoriji -70 kg. Ista je u svojoj kategoriji imala 27 natjecateljki, a nanizala je pobjede protiv Lien Meeuwssen iz Belgije, zatim Inbar Lanir iz Izraela, dok je u slijedećem kolu pobijedila Nataliju Chystiakovu iz Ukrajine. U polufinalnoj borbi pobijedila je Melanie Dhaiby iz Francuske, dok je u finalnoj borbi poražena od Zale Pecoler iz Slovenije.

Iva Oberan ponovno je postigla sjajan rezultat osvojivši III. mjesto u kategoriji -57 kg i time nastavila niz osvajanja medalja s europskih kupova. Iva Oberan je u svojoj kategoriji imala čak 45 natjecateljki, a nanizala je pobjede protiv Anastasiye Antipine iz Ukrajine, zatim Omer Atias iz Izraela, dok je u slijedećem kolu poražena od Kaje Kajzer iz Slovenije. U repasažu je zatim pobijedila Maricu Perišić iz Srbije, dok je u borbi za III. mjesto pobijedila Marie Sadouni iz Belgije.

Europski kadetski kup u Zagrebu jedan je od četiri kriterijska turnira za odlazak na Europsko kadetsko prvenstvo koje će se održati u Finskoj. Petrunjela Pavić i Iva Oberan osvajanjem odličja s navedenog turnira već su osigurale plasman na navedeno prvenstvo.

U muškoj konkurenciji u kategoriji -66 kg nastupio je Peri Adrian Puljić koji je poražen u prvom kolu i nije imao popravnu borbu.

Navedeni rezultati naših natjecateljski je rezultat vrlo sustavnog i predanog rada posljednjih nekoliko mjeseci s trenerom Kyrylom Vertynskyim.

Po završetku Europskog kupa u Zagrebu predviđene su pripreme na kojima će, uz troje navedenih natjecatelja, sudjelovati i mlađa kadetkinja Lena Galjuf.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist