Aktualno

EU još uvijek mozga o povezanosti juga Hrvatske

peljeski most1

Konzultanti Europske komisije i Glavna uprava za regionalnu politiku Europske komisije još uvijek razmatraju nekoliko rješenja o načinu prometnog povezivanja Hrvatske i njenog južnog dijela – izjavio je u subotu navečer u Pregradi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Sudjelujući na izbornoj konvenciji SDP-a Krapinsko-zagorske županije, ministar Hajdaš Dončić novinarima je izjavio kako ima određene informacije o radu konzultanata i JASPERS-a, te istaknuo da do prezentacije odluke, po ugovoru između Ministarstva i Europske komisije, ne smije komentirati studiju i moguće preporuke.

Ministar nije naveo rok kada bi se prezentacija studije trebala održati, prenosi Jutarnji list.

Na pitanje hoće li studija, odnosno preporuka Europske komisije biti potencijalni razlog mogućih nesuglasica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, odgovorio je da je Hrvatska članica EU te da je bilo kakav dogovor onaj između Zagreba i Bruxellesa, a ne između Zagreba i Sarajeva.
– Uvažavamo partnere iz BiH, i oni su uključeni u izradu studije, ali kao promatrači. Naglašavam, konačni izbor je na strani Zagreba i Bruxellesa – poručio je Hajdaš Dončić.

Podsjećajući na pismo koje je Europskoj komisiji u rujnu uputio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, a koje je tada ocijenio pritiskom na Komisiju, ministar je apelirao na sve u Hrvatskoj da rješavanje pitanja povezanosti juga, unatoč emocijama, prepuste ekonomskoj, odnosno stručnoj analizi.

Upozorio je da ni konzultanti niti tijela Europske komisije ne vole kada se jednom gospodarskom ili prometnom pitanju podilazi s politikantskim pristupom, 'jer to izgleda kao pritisak lokalne politike, nevezane na nacionalni politiku'.

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist