Kultura

Estonsko izaslanstvo u posjetu Umjetničkoj školi

umjetnicka

Umjetničku školu Luke Sorkočevića posjetilo je izaslanstvo Ministarstva obrazovanja i Centra za obrazovanje mladih iz Estonije.

Prema njihovoj želji domaćin im je bila Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik, gdje ih je pozdravio ravnatelj škole Dživo Brčić. Dvadeset ravnateljica i ravnatelja estonskih glazbenih i umjetničkih škola imali su priliku u dvosatnom razgovoru s ravnateljem škole upoznati organizaciju i način rada glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj.

Ovom prigodom ravnatelj škole također ih je upoznao s počecima glazbenog obrazovanja u Dubrovniku kao i s počecima djelovanja UŠLS-a te im je u kratkom razgledu škole pokazao uvjete u kojima 683 učenika i 93 djelatnika škole svakodnevno uče i rade.

Na završetku dvosatnog posjeta ocijenjeno je da postoji niz polja na kojima UŠLS i slične škole iz Estonije mogu nastaviti suradnju u budućnosti, prije svega kroz projekte koje financira EU – programi cjeloživotnog učenja, ljetne škole, međunarodna natjecanja i slično.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ NA ZAVRŠNOJ PRESSICI Svake iduće Igre mjerit će se po 75. Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

[VIDEO/FOTO] Orlando odlazi Zrinki Cvitešić, Papandopulo kvartetu i Simfonijskom orkestru HRT-a

Dulist

VIOLONČELISTICA CELINE FLAMEN Čeka nas romantičan Stradun Classic

Ivana Mijić Vulinović