Kultura

EPIDAURUS CAVTAT FESTIVAL Profinjenost i visoka kvaliteta umjetnosti

epidaurus festival press

Ovog vikenda završava osamnaesto izdanje Epidaurus Cavtat Festivala, donoseći još jednom profinjenost i visoki umjetnički standard u Cavtat. U sklopu konferencije za medije održane u Hotelu Croatia, umjetnička voditeljica Festivala, renomirana pijanistica Ivana Marija Vidović, izrazila je svoje emocije i zahvalnost prema svim sudionicima i podupirateljima festivala, istaknuvši kako je ovaj festival oblikovao njen život i karijeru.

– Epidaurus Cavtat Festival za mene je kao još jedan fakultet, u njemu sam se oblikovala kao čeljade, u momentu stresa kad je grdo, kad te tuširaju kao glavnog krivca za mnoge stvari, pa čak i kad je kišni dan u Cavtatu, znam se ‘postaviti’. Iznimno me oblikovao, baš kao i mnogi ljudi koji su mi daju ovakvu podršku i ovakve lijepe riječi – naglasila je pijanistica Vidović.

Uz Ivanu Vidović, na konferenciji su govorili Ksenija Prohaska, diva hrvatskog teatra, kazališni redatelj Sandro Damiani, Frano Herendija iz TZ Cavtat Konavle, manager Luko Radović iz Hotela Croatia te Lukša Glavinja, direktor Marina Resorts Cavtat. Svi su pohvalili Ivaninu posvećenost i neumornu energiju, naglašavajući kako Festival dostiže sve više međunarodnih standarda.

– Bio sam tu od prvog trenutka i moram priznati da nisam vidio osamnaesti festival u ovakvoj kvaliteti, svjetskoj, sjajnoj do koje ste dogurali. Ali da sam od srca podržao ideju od početka, jesam – iskreno je istaknuo Herendija.

Ksenija Prohaska posebno je istaknula kako je Epidaurus Cavtat Festival sinonim za kvalitetu umjetnosti, naglasivši da Ivana nikada nije spuštala granicu, što festival čini jednim od najvažnijih kulturnih događanja u regiji.

Banner 300x250 DU 1

–  Danas kultura ima manje više atomsku težinu nula ili nešto ispod, a narod koji nema svoju kulturu gubi svoj identitet, a kad izgubi identitet prestaje biti narod. Prema tome, bez kulture nema ničeg. U Cavtat se dovodi profinjenost, visoki kvalitet umjetnosti: Ivana nikada nije spuštala granicu i to je jako važno. I razina je svugdje visoka – evo, i ova prekrasna ‘Croatia’ – izjavila je Prohaska.

Epidaurus Cavtat Festival nastavlja razvijati kulturnu scenu Cavtata i obogaćivati lokalnu zajednicu, s jasnim vizijama za budućnost. Najavljen je i plan Marina Resorts Cavtata za buduću suradnju, čime će se festival još više pozicionirati kao ključni dio kulturne baštine Konavala.

Ovogodišnje izdanje ispratimo večeras uz dvije dame teatra – Kseniju Prohaska i Milku Podrug Kokotović u Domu kulture Cavtat s početkom u 20 sati.

Pročitajte još

VEČERAS U KNEŽEVU DVORU Filharmonija Republike Sjeverne Makedonije

Dulist

U sklopu Dana europske baštine predstavljena „Djela Hanibala Lucića“ koje je priredio Ivan Lupić

Dulist

REDATELJICA MARINA PEJNOVIĆ Privilegij je režirati Držićeva ‘Arkulina’!

Ivana Mijić Vulinović