Sport

EP U VATERPOLU DO 19 GODINA Hrvatska svladala Španjolsku

barakude u 19

U drugoj utakmici na Europskom prvenstvu do 19 godina u bugarskom Burgasu, Hrvatska je pobijedila momčad Španjolske, te se kolo do kraja nadmetanja u skupini probila na drugo mjesto u skupini A, bodovno poravnata sa Španjolcima.
-Kapetan reprezentacije, vratar Mauro Ivan Čubranić prikupio je 12 obrana, od toga barem dvije ključne u zadnjim minutama kada je Furija pokušala ‘uhvatiti priključak’. Drugi je Vlaho Pavlić koji je imao maestralnu večer u Burgasu postigavši čak 7 golova! Ukupno gledano, utakmica je bila izjednačena, zanimljiva, odlučena u zadnjoj četvrtini. Sigurno da može veseliti cjelokupna naša obrana, posebno s igračem manje. Činjenica da su Španjolci imali realizaciju igrača više 2-9 podosta govori u prilog toj ocjeni – objavljeno je na stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza.
Utakmica je započela s visokim vodstvom Hrvatske s 3:0. Prvi gol dao je Tončinić s dva metra, potom dva puta Pavlić.
No i taj suparnik nije bilo tko. Španjolci imaju kvalitetu, što su i pokazali poravnavši na 3:3 početkom druge četvrtine. Od tog trenutka pa do posljednjih minuta, vodstvo je ‘išlo’ malo na jednu, malo na drugu stranu, ali nikad više od gola prednosti. Španjolci su dvaput vodili (4:5 na kraju druge četvrtine i 5:6 na početku treće dionice). Nisu te prednosti dugo trajale. Nakon potonje, Pavlić je prvo poravnao iz peterca (6:6), da bi Maro Šušić pogodio za novo vodstvo Hrvatske (7:6).
Uoči zadnje četvrtine naši su mladići održavali jedan gol prednosti (9:8), sve dok u zadnjoj četvrtini Španjolska preko Sabadella nije izjednačila (9:9). Tada slijede minute odluke.
-Četiri i pol minute prije kraja, Vlaho Pavlić s vanjske pozicije, s 6-7 metara perfektno pogađa donji desni kut španjolskog gola, da bi malo manje od tri minute prije završne sirene, s lijeve strane Dominik Obuljen okončao napad s brojčanom prednosti golom za 11:9. Nakon duže vremena je netko, srećom Hrvatska imala prednost veću od jednog gola – stoji na stranici HVS-a.
Bio je to i konačan rezultat jer je vratar Čubranić sjajno ‘skinuo’ dva španjolska šuta.
Sljedeću utakmicu naši mladići igraju u utorak od 16:45 sati po našem vremenu, a suparnik je momčad Crne Gore.

Foto: HVS

Pročitajte još

Dubrovčanin Nikša Dobud novo pojačanje KPK-a

Dulist

Aria Daniel Dinata obranio titulu na turniru Latvia International u Rigi!

Dulist

BARAKUDICE ČETVRTE U EUROPI Veliki uspjeh vaterpolistica unatoč izgubljenoj medalji

Dulist