Aktualno

‘Elafitsko hodočašće’ za Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Elafitsko hodocasce 12

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, Udruga hrvatski domobran Dubrovnik ovog je petka organizirala Elafitsko hodočašće. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo položili su vijenac i zapalili svijeću uz Spomen obilježje na otoku Daksi u znak sjećanja na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. Počast su odali i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, članovi obitelji stradalih i predstavnici udruga.

Hodočašće se nastavlja prigodnim komemoracijama na Jakljanu i u Slanome, dok će sveta misa biti služena u župnoj crkvi sv. Jeronima u Slanome.

Komemoraciji na Jakljanu prisustvovati će predstavnici mjesnih odbora Suđurađ i Luka Šipanska, dok će se na mjesnom groblju u Slanome žrtvama pokloniti predstavnici Grada Dubrovnika.

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU-a u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.

Pročitajte još

U Čilipe sletio dvomilijunti putnik mjesec dana ranije nego lani

Dulist

Misionari Krvi Kristove preuzeli vodstvo nad Župom Presvetoga Spasitelja Mokošica

Dulist

BESPLATNI UDŽBENICI I ZA DIO SREDNJOŠKOLACA Država će učenicima pokriti dio troškova obrazovanja

Dulist