Aktualno

ELAFITSKO HODOČAŠĆE Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

elafitsko hodocasce 2023 0

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, Udruga hrvatski domobran Dubrovnik danas je organizirala već tradicionalno Elafitsko hodočašće.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i gradski vjećnik Krešimir Marković položili su vijenac i zapalili svijeću uz Spomen obilježje na otoku Daksi u znak sjećanja na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Nakon Dakse, prigodne komemoracije priredit će se na Jakljanu i u Slanome, dok će sveta misa biti služena u župnoj crkvi sv. Jeronima u Slanome.

Komemoraciji na Jakljanu prisustvovati će predstavnici mjesnih odbora Suđurađ i Luka Šipanska, dok će se na mjesnom groblju u Slanome žrtvama pokloniti predstavnici Grada Dubrovnika.

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU-a u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist