Aktualno

ELAFITSKO HODOČAŠĆE DOMOBRANA Povodom Dana sjećanja položeni vijenci na Daksi

elafitsko hodocasce domobrana 2

U cilju obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima i 150. obljetnicu Hrvatskog domobranstva, Udruga ‘Hrvatski domobran Dubrovnik’ šesti je put zaredom, organizirala ‘Elafitsko hodačašće domobrana’.

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, članovi obitelji stradalih i predstavnici povijesnih udruga uz komemoracije položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja na Daksi. Hodočašće se nastavlja komomoracijama uz Spomenik na Jakljanu i uz Spomen-obilježje na mjesnom groblju u Slanom te Misom zadušnicom u crkvi sv. Stjepana u Luci Šipanskoj.

Daksa je jedno od najvećih dubrovačkih stratišta i simbol stradanja nevinih žrtava od strane totalitarnih i autoritarnih režima, na kojem su život izgubile 53 osobe, od čega je dosada identificirano 18 osoba i među kojima je osam svećenika. Na Jakljanu su ekshumirani ostaci 214 ubijenih hrvatskih i njemačkih zarobljenika, dok su u Slanom pronađeni ostaci četiriju nevinih žrtava.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist