Zanimljivosti

Eko-Omblići na izletu u Konavlima

eko omblici 13

Vrijedni Eko-Omblići javili su nam se porukom s ekološko-edukativnog izleta pješačkom stazom Močići-Cavtat pod motom „Upoznajmo zajedno ljepote Prirode“.

“- Zašto nema više šetača na ovoj lijepoj eko-stazi ? – zapitala nas  jučer oko 11 sati ujutro grupa turista(Engleza) šetača u Močićima  kada nas  je srela na početku pješačke staze Močići-Cavtat?  I mi se pitamo gdje su  naši sugrađani  da uživaju u gotovo netaknutoj Prirodi  pješačke staze  Močići-Cavtat?”

– A mi smo imali sreću : pravi proljetni dan, malo sunca malo oblačića i 15 0 C, idealno za šetnju Prirodom. Čim smo se iskrcali iz autobusa u slikovitim Močićima zapuhnuo nas miris obližnje šume i pokošene trave uz puteljak prema pješačkoj stazi Močići- Cavtat. Nakon kraće šetnje šumom zaustavili smo se na velikoj zelenoj livadi i uz kratki odmor okrijepili – prenose svoje dojmove mladi eko-aktivisti.

U svojoj šetnji su tako primjetili kako pješačka staza nema dvojezičnih tabli s opisom staze i navedenim biljnim vrstama. Iznenadio ih je i natpis “Električna ograda, ne dodiruj!”

– Što ako tu prođu djeca  ili turisti  i dodirnu nehotice žicu? Da li se ovako nešto smije postavljati na pješačkoj stazi ? – pitaju se Eko-Omblići.
Nisu bili baš oduševljeni ni prilazom Cavtatu iz smjera Močića, ubgo ogromnih betonskih zgrada, ali i velikog dalekovoda odmah pored kuća. Oduševio ih je dolazak na cavtatsku rivu, koja je čista i uređena i primjer ostalima.

Banner 300x250 DU 1

– Bravo! Čestitke Cavtatu! Posebno su nas razveselili novi zaštitnici za kontejnere te spremnik za baterije i poruke da se čuva i ne gazi trava – kažu Eko-Omblići, tek uz primjedbu zbog prevelikog broja plastičnih tendi i nadograda ispred kafića.

Obilaskom Crkve Sv. Nikole i Samostana Gospe od snijega te likovnom radionicom „Moj Cavtat“ na osunčanoj  glavnoj cavtatskoj rivi, završen je prvi ekološko edukativni izlet ove godine u slikovite zelene Konavle pod nazivom  „Upoznajmo zajedno ljepote Prirode!”.

– Volimo slikovite Konavle i doći ćemo im opet uskoro! – poručuju Eko-Omblići.

Pročitajte još

DUBROVNIK U JAPANU Međunarodni sajam “Tourism EXPO Japan 2024”

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1501. Umro pjesnik Džore Držić, Marinov stric

Dulist

MITROVIĆ MOLI ZA POMOĆ Sokolu treba pregled, pa ako tko ide za Šibenik ili Zagreb…

Dulist