Zanimljivosti

Eko Omblići podržavaju FB grupu protiv kruzera

jadranka simunovic

Povodom osnivanja grupe na Facebooku pod nazivom Smanjimo broj kuzera ( Dubrovnik: Reduce the Number of Cruisers) pismom podrške oglasili su se i Eko – Omblići, Eko centar Zeleno Sunce. Pismo potpore prenosimo u cijelosti.

Naša puna podrška Grupi za smanjenje kruzera pored našega Grada! Bravo, bravo!Već godinama protestiramo protiv silnih kruzera i kod Lokruma i kod zidina UNESCO-va Grada Dubrovnika i u Gružu.Nitko nas ne sluša! Zadnji naš javni eko apel i protest bio je Vladi RH i Gradonačelniku Grada Dubrovnika u veljači ove godine kada je stradala Costa Concordia u Tirenskom moru.

Naš eko apel glasio je: "Ne želimo slučaj Costa Concordie pored Lokruma!", koji je objavljen na svim dubrovačkim portalima i u Glasu Grada.

Zajedno smo jači u očuvanju našeg bisera Jadrana i Mediterana – prelijepog Grada, stoga ne posustajmo! Vencijanci se već godinama bore i ne odustaju!

Mnoge poznate ličnosti koje posjećuju naš Grad se pitaju kako dozvoljavamo tolike kruzere jer nekada ih je devet, kažu kako su oni prijetnja ovom dragulju. Ne samo da silni kruzeri uništavaju naš lijepi Jadran, nego uništavaju naš povijesni grad, našu kulturu življenja.

Stari Dubrovčani su uvijek imali mjeru, a zašto je sada nemaju, pitamo se? Što se to dogodilo??

U ime Zelenog Foruma

Kluba prijatelja Lokruma i Eko-Omblići

Dubrovnik i Rijeka dubrovačka

Jadranka Šimunović

Pročitajte još

Za kozu s natpisom ‘Goat4GOAT’ zaslužna je ekipa iz Judo kluba Dubrovnik!

Dulist

Mateo Biloš: Volio bih u Dubrovniku nešto stvoriti, ali zbog kilaže sam jako lijen

Dulist

[FOTO] Nova kolekcija suvenira hrvatskog dizajna obogatila je butigu u Dvoru

Dulist