Zanimljivosti

Eko Omblići idu u posjet Trstenom

omblici dan zemlje01

Stigla je nova eko poruka mladim Eko Omblićima i Eko aktivistima Zelenog Sunca, vezana uz posjet Arboretumu Trsteno uz tjedan botaničkih vrtova i arboretuma.

"Idemo! Ovu subotu, pod motom 'Budimo ponosni na naše botaničke vrtove i arboretume', odlazimo u Arboretum Trsteno uz tjedan botaničkih vrtova i arboretuma.

Stoga dragi ekolozi, dođite veselo u subotu 18. svibnja u 9 sati i 15 minuta u naš Eko centar Zeleno Sunce u Mokošici, kada ćemo dobrotom Jp Libertas krenuti gradskim autobusom 1B u 9 sati i 30 minuta prema Autobusnom kolodvoru  te odmah u 10 sati autobusom broj 12 zaputiti se prema Trstenom.

Prvo ćemo se zaustaviti kod  dviju petstoljetnih velikih platana, a onda se spustiti prema prekrasnom i rascvjetanom  Arboretumu Trsteno gdje će nas dočekati vodstvo Arboretuma i  njegovi hortikulturni stručnjaci, koji će svima u zelenilu Arboretuma održati zanimljive i poučne eko radionice.
Nakon eko radionica obići ćemo cijeli Arboretum, posebno čuvenu baroknu  fontanu s Neptunom i nimfama, paviljon s predivnim vidikovcem na morsku pučinu i Elafite, staru mlinicu, akvadukt , klijalište i renesansni ljetnikovac Gozze-Gučetić iz 15 stoljeća.
Sa sobom ponijeti eko sendviče, prirodne sokove, voće, vode, kape, odjeću  na slojeve, opremu za kupanje i zaštitu te veliki osmijeh za  naš prekrasni Arboretum Trsteno!

Povratak iz Trstenog autobusom broj 12 na Autobusni kolodvor oko 16.10 a u Mokošicu oko 16.40."
 

Pročitajte još

POČELI SU ČIČIMCI Znate li za što se sve koristi ovaj ukusni plod?

Dulist

ELITA NA JAVNOJ GARAŽI Bentley, Ferrari, Aston Martin

Dulist

Prije 15 godina poginuo heroj obrane Grada, glazbenik i političar Srećko Kljunak

Dulist