Grad

EKO, EKO / ZELENA I PLAVA ČISTKA Kakva akcija u Portu, nije samo more za čistit’!

page 12

Od ranih jutarnjih sati ove subote uređuje se okoliš na sve strane! Krenula je Zelena i Plava Čistka 2018., hvalevrijedna inicijativa u kojoj sudjeluju svi koji žele biti dio ‘zelene’ promjene u svijetu.

Pod motom ‘WORLD CLEANUP DAY: Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj.’, akciju je organizirao Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, u suradnji s Javnom ustanovom Rezervat Lokrum i njihovim partnerima, Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Eko Centrom Zeleno Sunce, udrugom DART, Hrvatskim planinarskim društvom Dubrovnik, udrugom Green Sea Safari Dubrovnik, udrugom Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA, Čistoćom Dubrovnik te tvrtkom Cian.

U akciju su uključeni i djelatnici Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te ostali brojni vanjski suradnici, partneri i lokalni stanovnici. Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije za ovu akciju darovalo je vrećice za prikupljanje otpada.

Program održavanja akcije u cijelosti možete pronaći ovdje, a mi smo se jutros zaputili u Porat, gdje su Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota od devet ura bili na nogama i spremno čistili.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist