Sport

Ekipe NK Gošk Dubrovnik 1919 najbolje u regiji

NASLOVNA TURNIR

Malonogometne ekipe Gošk iz Dubrovnika U-16, na regionalnoj završnici koja se odigrala u Splitu, uz napeto odigrane utakmice, popraćene fair playom, izborile su prolaz u Rijeku gdje će se od 19. srpnja do 1. kolovoza održati velika Državna završnica Sportskih igara mladih. Put na Državnu završnicu zaslužila je i najbolja ekipa U-18 NK Gošk DBK 1919.

Na nogometnim terenima okupile su se najbolje ekipe Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Šibensko-kninske županije. Sudjelovali su igrači 2006. i mlađi, u muškoj, te 2008. godište i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Coca – Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a sudjelovanje na svim razinama potpuno je besplatno. Kup je započeo u siječnju, a više od 140 turnira odigrano je u Hrvatskoj do početka lipnja.

Ove godine nastavljena je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre- Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša. Zero Waste održan je u svim županijama u Hrvatskoj, a na 30 edukativno-sportski evenata sudjelovalo je 35.000 djece.
Nogomet je najmasovnija disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje će ove godine okupiti više od 110.000 djece i mladih.

Pročitajte još

NIŠTA OD PARIZA Hrvatska poražena od Grčke

Dulist

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Nenadić osvojio srebro na 100 metara slobodno

Dulist

Ivica Tucak odabrao 13 igrača za Olimpijske igre u Parizu

Dulist