Sport

DVA MEĐUNARODNA TURNIRA Vikend iza nas u znaku badmintona!

Badminton Glavna

 Od petka, 7. listopada do nedjelje 9. listopada 2016. u Dubrovniku se u Sportskoj dvorani u Gospinom polju održalo drugo izdanje Valamar Junior Open-a, Otvorenog juniorskog prvenstva Hrvatske, turnira koji se boduje za Svjetsku rang listu juniora (do 19 godina).

U isto vrijeme se u dvorani OŠ Župa Dubrovačka održao Yonex Youth International, međunarodni turnir za podmladak (U11 – do 11 g., U13 – do 13 g. i U15 – do 15 g.).

Na Valamar Junior Openu sudjelovalo je 97 igračica i igrača iz ukupno 18 država. Natjecatelji su nastupali u 5 konkurencija – juniori pojedinačno i u paru, juniorke pojedinačno i u paru, te mješoviti parovi.

Evo i rezultata:
Juniori pojedinačno: 1. Filimon Collins-Valentine (Rumunjska), 2. Cristian Savin (Češka), 3. Miha Ivančič (Slovenija) i Tobias Kuenzi (Švicarska).

Juniorke pojedinačno: 1. Jenjira Stadelmann (Švicarska), 2. Reka Madarasz (Mađarska), 3. Wiktoria Dabczynska (Poljska) i Tereza Švabikova (Češka).

Juniori parovi: 1. Robert Cybulski / Pawel Smilowski (Poljska), 2. Fabio Caponio / Giovanni Toti (Italija), 3. Julien Carraggi / Gertjan Devaere (Belgija) i David Orteu / Julien Scheiwiller (Švicarske).

Juniorke parovi: 1. Wiktoria Dabczynska / Aleksandra Goszczynska (Poljska), 2. Aline Muller / Jenjira Stadelmann (Švicarska), 3. Joke De Langhe / Lise Jaques (Belgija) i Nika Arih / Petra Polanc (Slovenija).

Mješoviti parovi: 1. Pawel Smilowski / Magdalena Swierczynska (Poljska), 2. Miha Ivanič / Nika Arih (Slovenija), 3. Robert Cybulski / Wiktoria Dabczynska (Poljska) i Miha Ivančič / Petra Polanc (Slovenija).

Na turniru je nastupili i članovi Badmintonskog kluba Aedium iz Dubrovnika, kojima je ovaj turnir dobro poslužio za stjecanje iskustva na međunarodnim natjecanjima. Mia Čerjan je nastupila u mješovitim parovima zajedno sa suigračem iz Čakovca, Lukom Grubićem, i poraženi su u prvom kolu od para iz Poljske. Sa istim suigračem je u muškim parovima nastupio Marin Šućur i isto su poraženi u prvom kolu od para iz Srbije. Voditelj je bio trener BK Aedium Ratko Galjer.

Na ‘župskom’ Yonex Youth Internationalu ukupno je nastupilo 63 igračice i igrača iz 5 država (Slovenija, Srbija, Mađarska, Bugarska i Hrvatska). Igračice i igrači Badmintonskog kluba Aedium pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana su ostvarili sljedeće rezultate:

U11 M pojedinačno: 3. Patrik Karamatić
U11 Ž pojedinačno: 2. Lana Korać, 3. Romea Milković
U11 M parovi: 3. Patrik Karamatić i Davor Makivić
U11 Ž parovi: 1. Lana Korać i Lučia Galjer, 3. Ema Selmani i Margarita Đurić, Alani Lunjić i Mateja Mojaš
U13 M pojedinačno: 3. Marko Janičić
U13 Ž parovi: 3. Nika Masle i Nika Matana, Dana Pavlović i Noa Selmani
U13 MŽ parovi: 3. Marko Janičić i Nika Matana, Maroje Musladin i Nika Masle
U15 Ž pojedinačno: 3. Barbara Janičić
U15 Ž parovi: 3. Barbara Janičić i Andrea Vlašić
U15 MŽ parovi: 3. Barbara Janičić i Borna Vadlja iz Čakovca

Još su nastupili Leona Milković, Maja Makivić, Patrik Konjuh i Petra Šilje.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist