Sport

DVA JOSIPA Glavinić i Boban pojačali KK Dubrovnik!

kk dubrovnik00

Košarkaši Dubrovnika u drugi dio natjecanja u A-2 ligi južna skupina ulaze bitno pojačani s dva – prvoligaška igrača.

U Gospino polje vraća se Josip Glavinić, dobro poznati razigravač koji je u dresu KK Dubrovnik sudjelovao u najvećem uspjehu kluba, osvajanju petog mjesta u prvenstvu Hrvatske u sezoni 2004./2005. Glavinić u Dubrovnik dolazi iz prvoligaša KK Ribola Kaštela gdje je ljetos zaključio karijeru.

– U Kaštelima sam rekao zbogom profesionalnoj košarci, ali morao sam se vratiti iz mirovine nakon poziva Darka Kunce. U Dubrovniku sam proveo pet prekrasnih godina, zavolio i klub i grad. Uvijek su me ljudi srdačno dočekivali kada bi dolazio u Gospino polje na “drugoj strani”. Bit će mi drago ako mogu pomoći u cilju ulaska u veći rang natjecanja – naglasit će 35 – godišnji Glavinić koji je u karijeri uz Hrvatsku (Split, Dubrovnik, Cedevita, Kvarner, Križevci, Vrijednosnice Darda i Ribola Kaštela) igrao i u Belgiji, Slovačkoj, Mađarskoj i BiH. Sve je počelo na Gripama, u dresu KK Split, iskazao se u inozemstvu kada je bio MVP slovačkog prvenstva igrajući za MBK Handlova (20.5 poena, 6.5 asistencija i 4.5 skoka po utakmici). Može se pohvaliti i naslovom prvaka Belgije (Charleroi).

Drugo pojačanje je 22 – godišnji Josip Boban koji dolazi iz prvoligaša Vrijednosnice Osijek. Visok je 190 centimetara, igra na poziciji razigravača, karijeru je počeo u Akademiji Vujčić u Splitu, a prije Osijeka, igrao je za Alkar iz Sinja. Bio je član reprezentacije Hrvatske do 20 godina na Europskom prvenstvu u Italiji u ljeto 2015. godine.

– Bilo je još nekih inozemnih ponuda ali zainteresirao me ovaj dubrovački projekt. Znam za ambicije kluba i vjerujem da se možemo boriti za prvo mjesto. U Dubrovnik dolazim spreman pokazati što mogu i koliko vrijedim obzirom da sam prije samo dva tjedna odigrao posljednju službenu utakmicu za klub iz Osijeka – objasnio je Josip Boban, rođen 16. kolovoza, 1995. godine.
Dubrovački košarkaši natjecanje u A-2 ligi južna skupina nastavljaju u nedjelju 4. veljače kada u Gospino polje dolazi splitski Adriatic (16 sati).

 

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca