Grad

DURA se umrežila u EUPLETT

Europska unija

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA započela je s provedbom projekta Euplett – urbano planiranje u svrhu osnaživanja lokalne zajednice u mreži “pobratimljenih” gradova u sklopu Programa ‘Europa za građane’.

Svrha Programa ‘Europa za građane’ je poticanje razvoja aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka.

Cilj projekta EUPLETT, koji traje do 31. prosinca 2015. godine, je kroz interkulturalni dijalog građana i demokratske procese razviti snažnu, dinamičnu i dugotrajnu mrežu “pobratimljenih” gradova ujedinjenih u zajedničkom stvaranju održivog urbanog planiranja.

Glavni nositelj projekta je općina Falkenberg (Švedska), a osim DURA-e partneri na projektu su Općina Schouwen-Duiveland (Nizozemska), Općina Koege (Danska) i Općina Ballymena (Velika Britanija). Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.132.000 kuna, dok je DURA za provedbu projektnih aktivnosti dobila 191.000 kuna.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist