Županija

DUNEA uspješno provela projekte vrijedne 17 milijuna kuna

zupanija ipa

Regionalna razvojna agencija DUNEA uspješno je završila pet projekata iz IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007.-2013., ukupne vrijednosti 17 milijuna kuna.

Tim povodom, na Programskoj konferenciji održanoj 11. siječnja u Podgorici završene projekte predstavila je direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

Govoreći na panelu u okviru ‘Mjere 1.2. Zajednički turistički i kulturni prostor’ direktorica Milić predstavljala je čak četiri projekta u kojima je DUNEA sudjelovala – Nature for Future i Wine, kao nositelj te OLIVE i SUD SIT kao partner u projektu. Ukupna vrijednost ova četiri projekta iznosi 12,8 milijuna kuna.

Na panelu ‘Mjera 1.1. zajedničke akcije za zaštitu životne sredine, prirodnog i kulturnog nasljeđa’ predstavljen je i projekt Baština pokretač razvoja HERITAGE, ukupne vrijednosti 4,2 milijuna kuna na kojem je, uz Zavod za prostorno uređenje DNŽ, kao partner sudjelovala i DUNEA. Uz ove dvije institucije iz DNŽ, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Inače, u dva Poziva IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007.-2013. ukupno je uspješno završeno 12 projekata.

Programska konferencija održana je u organizaciji Zajedničkog tehničkog tajništva IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007. – 2013., a sudjelovali su i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske te Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist