DuList IN

DULIST DARUJE ZA BOŽIĆ Osvojite paket sjajnih vina iz Vinarije Crvik

Festiwine

Najljepša blagdanska trpeza je ona uz dobro vino – toga smo u današnjoj nagradnoj igri odlučili potratati vas paketom nagrađivanih vina iz nadaleko poznate Vinarije Crvik.

Vinarija se nalazi u Konavlima, zelenoj oazi nedaleko od Dubrovnika, u pitoresknome selu Komaji smještenom u šumi na brežuljcima između Konavoskog polja s jedne strane i mora s druge strane. nutar sela prostiru se mala krška polja širine 100-500 metara, koja se dužinom prostiru od Cavtata do Vitaljine, poznata kao konavoska ‘crvenica’. Upravo otud stižu neka od najljepših hrvatskih vina, a u nagradnoj igri imate priliku osvojiti tri vina Tezoro, Pometa, Negromanta i ovogodišnje šampionsko vino Vilin ples.

Prema dubrovačkom arhivu, Obitelj Crvik živi u Konavlima od 1500. godine kada je poznato da je umro Jakov Crvik. Uzgojem vinove loze obitelj se bavi više stoljeća, no proizvodnjom vina nešto više od 100 godina – točnije od 1897. kada prva generacija vinara obitelji odnosno pradjed Andro gradi svoj vinski podrum, tj. vinicu, kako se u Konavlima kaže.

Druga i treća generacija, sin Rado i unuk Andro nastavljaju proizvodnju te 1958. godine zasađuju vinograd koji i dan danas egzistira. Vinica postaje središte života obitelji, koja proizvodi vino kroz jedno burno stoljeće da bi se po osnutku države Hrvatske počela ozbiljno baviti proizvodnjom vina, tj. buteljirati vino u boce. Godine 1993. Andro Crvik, treća generacija vinara u obitelji okreće novu stranicu u povijesti vinarije, te širi proizvodnju i gradi modernu vinariju. Slijedi niz nagrada na raznim natjecanjima diljem Hrvatske. Četvrta generacija, sin Petar 2006. godine upisuje Agronomski fakultet u Zagrebu i donosi inovacije u proizvodnji vina, te potiče rebranding vina, te se osvajaju nagrade i na inozemnim natjecanjima. Više o bogatom vinskom putu možete saznati ovdje, link a nagradna igra kaže:

PRAVILA NAGRADNE IGRE

Na naš e-mail nagradna@dulist.hr pošaljite nam vaše ime, prezime i kontakt.

Kao naslov maila stavite NAGRADNA: Crvik vina i – budite opet najbrži!

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist