DuList IN

13. IZDANJE POPULARNOG FESTIVALA Od 470 prijava, 52 filma idu na ovogodišnji DUff

duff

Odabrani su filmovi za ovogodišnje izdanje Dubrovačkog festivala filmskog stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana. Za 13. izdanje popularnog DUff-a pristiglo je oko 470 prijava iz različitih zemalja, a nakon podužeg razmatranja selekcijski žiri odabrao je 52 rada koji će se moći pogledati u Dubrovniku od 17. do 20. listopada u kinu Sloboda.

Zahtjevan zadatak pregledavanja svih pristiglih radova imali su: akademska slikarica koja se dugi niz godina bavi filmom, Sunčica Fradelić, studentica PMF-a iza koje je već nekoliko zapaženih uloga, a najpoznatija ona u ‘Murini’, Gracija Filipović i diplomirani animator Domagoj Bogdan.

‘Like a movie, but better’ ovogodišnji je slogan Festivala koji se odnosi na zadanu tematsku kategoriju, a ove je godine usredotočena na prijateljstvo. Upravo je to glavna vodilja Festivala od samih početaka jer smo svjedoci da su se na DUff-u stvorila brojna prijateljstva djece iz svih krajeva svijeta.
Kao i godinama do sada program je podijeljen u dvije dobne skupine, do 15 godina i 16 do 20 godina. U obje dobne supine za najbolji film i DUff-ov festivalski brodić mladi filmaši natjecat će se u kategoriji animiranog, dokumentarnog i igranog filma. Ostale dvije kategorije, eksperimentalnog i tematskog filma su objedinjene i nema dobnih skupina. Osim iz mediteranskih zemalja filmovi su ove godine pristigli i iz drugih dijelova svijeta pa su u program tako uvršteni i radovi iz Mađarske, Indije, Indonezije, Bugarske, Japana i Hong Konga.

Pored natjecateljskih projekcija, DUff će i ove godine ponuditi radionički program, predavanja, filmske igre kao i dugometražne filmove za sve generacije.

DUff se održava u organizaciji Kinematografa Dubrovnik i udruge Škola filma Šipan.

Pročitajte još

MAJA GRGIĆ NOVAKOVIĆ Poslušajte prvi objavljeni singl s novog albuma!

Ivana Mijić Vulinović

Pogledajte što vas očekuje u novom kino programu!

Dulist

NOVI TJEDNI PROGRAM Noć Rijeke dubrovačke uz Giuliana!

Dulist