Sport

Dubrovnik opet postaje centar svjetskog tenisa, stiže više od 200 djece iz cijelog svijeta!

dub bowl tenis stradun10

Deveto izdanje jednog od najpopularnijih juniorskih teniskih turnira na svijetu – ‘Dubrovnik Dub Bowl International Tennis Championship U11 & U13’ započinje u ponedjeljak, 10. srpnja, a održat će se u Tenis Centru Dubrovnik (Tenis Klub Ragusa) u Gospinom polju. Finala su u nedjelju, 16. srpnja.

-Zbog velikog broja posjetitelja, natjecatelja, ostvarenih noćenja i dodane vrijednosti turnira, Grad Dubrovnik je prepoznao značaj ovog sportskog događaja te ga je uvrstio kao sportsku priredbu od važnosti za Grad Dubrovnik. U proteklih godina Turnir je okupio više od 5.000 djece iz 70 država svijeta, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti, a uz službeni natjecateljski dio, mlade buduće zvijezde uživat će i u bogatom popratnom programu Turnira, koji za cilj ima promovirati Grad Dubrovnik. Uz to, posebno je važno naglasiti da na turniru sudjeluju i dubrovačka djeca, čime im se omogućuje neprocjenjivo međunarodno tenisko iskustvo. Veliki uspjeh turnira prepoznat je i sa strane prestižne IMG akademije na Floridi gdje će pobjedici Dub Bowla imati priliku besplatno trenirati. Zbog kvalitete i uspješnosti turnira, pobjednici ovoga turnira otići će s pozivnicama za sudjelovanje na svjetskom juniorskom prvenstvu do 14 godina u Francuskoj ‘Les Petits As’, kao i ‘Wild Card’ za ‘Little Mo’ i Zadar Tennis Europe Open – navode među ostalim u priopćenju.

Treba istaknuti kako će se 12. srpnja održati i tradicionalni Kids’ Day na Stradunu gdje će mališani zaigrati tenis ispred Crkve sv. Vlaha nekoliko poena na improviziranom mini terenu.

Prijavljeno je 207 djece iz cijelog svijeta. U prethodnih osam izdanja turnira, Dubrovnik Dub Bowl ugostio je tenisače iz 69 država svijeta sa svih kontinenata. Ove godine broje predstavnike još dvije države koja do sada nisu nastupile u Dubrovniku, a to je Gruzija i Singapur.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist