Sport

DUBROVNIK OPEN 2024 Na Lapad nam dolaze vrhunski atletičari iz regije

Otvoreno prvenstvo dubrovnika atletika 11

Atletski klub Dubrovnik organizira Dubrovnik Open – Otvoreno prvenstvo Dubrovnika 2024., koje će se održati u subotu, 19. listopada 2024. s početkom u 13:00 sati na stadionu Lapad. Očekuje se sudjelovanje brojnih atletskih klubova iz Hrvatske i regije, a natjecanje je otvoreno za sve dobne skupine, od najmlađih  do seniora.

Na natjecanje dolaze brojni izvanredni sportaši. Među njima je i Roko Farkaš, svjetski juniorski prvak u skoku u dalj. Također, na 6. Hrvatskom otvorenom prvenstvu u atletici sudjelovat će Edhem Vikalo, talentirani sprinter iz Bosne i Hercegovine, poznat po svojim izvanrednim rezultatima. Bakir Musić, jedan od najboljih juniora u sprintu iz BiH, također će se natjecati. On se istaknuo na Prvenstvu BiH, osvojivši tri zlatne medalje i jednu srebrnu, a njegov nastup na 60 m, 100 m i 200 m bit će vrijedan pažnje.

Velika vijest za natjecanje je dolazak Marka Čeke, jednog od najboljih hrvatskih atletičara i člana AK Sveti Ante iz Knina. Marko je aktualni hrvatski prvak u trčanju na 100 i 200 metara, kao i u skoku u dalj, gdje je postigao nevjerojatan osobni rekord od 8,04 m. Time se pridružio legendama hrvatske atletike poput Ergotića, Aračića i Prugovečkog.

Iz susjedstva nam dolazi i Matija Vojvodić, najbolji juniorski atletičar Crne Gore, koji je na Državnom Prvenstvu za juniore osvojio šest zlatnih medalja i drži devet crnogorskih rekorda. Matija će sudjelovati na 60 m, 60 m s preponama i skoku u dalj, a ovo natjecanje bit će mu posljednja provjera prije Svjetskog školskog prvenstva u Bahreinu.

Banner 300x250 DU 1

Natjecatelji će se moći okušati u brojnim disciplinama, uključujući utrke na 60 m, 100 m, skok u dalj, bacanje vortexa i kugle, dok će se za starije kategorije održati i utrke na duže staze, poput 800 m i 1000 m. Također, na programu su revijalne utrke za roditelje, građane grada Dubrovnika i atletske trenere, koji će moći sudjelovati u utrci na 60 m, utrci na 1000 m, te štafeti 4×25 m. Svi natjecatelji plaćaju startninu u iznosu od 7 eura po disciplini.

Prijave za natjecanje traju do srijede, 16. listopada u 00:00, a sve prijave moraju biti poslane putem Excel tablice koja se dostavlja e-mailom na akdubrovnik@hotmail.com.

 

Pročitajte još

Antun Račić upisao poraz nokautom na povijesnom Oktagon 62 eventu u Frankfurtu

Dulist

LIGA NACIJA U napetoj završnici Hrvatska ipak odnijela pobjedu protiv Škotske

Dulist

Novi Beograd odnio pobjedu protiv Jugaša u Gružu

Dulist