Grad

Dubrovnik među deset najboljih i najpristupačnijih gradova u Europi

spica stradun 24

Dubrovnik je ponovno završio na još jednom popisu najboljih gradova. Ovoga puta, svjetski poznati portal za putovanja Big 7 Travel i HolidayCars.com odlučili su izabrati 10 najboljih i najpristupačnijih gradova u Europi.

Prikupili su podatke o različitim čimbenicima kao što su prosječne cijene kave, pive, obroka, prijevoza i još mnogo toga kako bi odredili najpovoljnije destinacije diljem Europe. Njihov popis donosi gradove koji nude i pristupačne cijene i prvorazredne atrakcije.

Dubrovnik je proglašen 9. najboljim gradom u Europi koji treba posjetiti u 2023. godini, a pristupačnost grada i kulturne znamenitosti čine ga odredištem iz snova za putnike koji traže nezaboravnu avanturu prihvatljivu za proračun, navode iz Big 7 Travel. Također, navode kako je ‘trijumfirao’ kao najjeftiniji europski grad za 48-satnu putnu kartu, kako ističe.

-Bio je najjeftiniji za 48-satnu putnu kartu (7,16 funti) i jedan od najjeftinijih za šalicu kave (2,15 funti) – napisali su.

-Dubrovnik je svojim srednjovjekovnim zidinama privukao pozornost putnika diljem svijeta, ali je i dalje jedan od najpovoljnijih gradova za posjetiti u Europi. Na sreću, mali grad i njegov pogled na Jadransko more te bogatstvo muzeja, galerija i baroknih građevina ostaju pristupačna destinacija – navode te dodaju kako je ‘Dubrovnik živi muzej’, a povijesne atrakcije će vjerojatno biti najveći izdatak.

-Međutim, malo je to platiti za istraživanje jednog od najočuvanijih srednjovjekovnih područja na svijetu. Osim toga, smještaj je jedan od najpovoljnijih u Europi s oko £63,50 za boravak od dvije noći u hotelu s tri zvjezdice, ako sobu dijelite s još jednom osobom. I naravno, poslijepodnevno opuštanje se na jednoj od prekrasnih dubrovačkih plaža ne košta baš ništa – ističu u opisu.

Najbolji gradovi:

  1. Athens, Greece
  2. Lisbon, Portugal
  3. Kraków, Poland
  4. Riga, Latvia
  5. Budapest, Hungary
  6. Prague, Czech Republic
  7. Madrid, Spain
  8. Berlin, Germany
  9. Dubrovnik, Croatia
  10. Rome, Italy

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist