Hrvatska

DUBROVNIK KLJUČAN SUDIONIK Hrvatski turistički forum i Dani hrvatskoga turizma

dani hrvatskog turizma 171014

Predstavnici hrvatskoga turističkog sektora okupit će se tijekom 24. i 25. listopada na Danima hrvatskoga turizma u Hvaru, koji se održavaju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice.

Drugoga dana manifestacije, u sklopu 18. Hrvatskoga turističkog foruma u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održat će se rasprava na temu „Ljudski potencijali – izazovi hrvatskoga turizma“, o rješavanju pitanja radne snage u turizmu, razvoju ljudskih potencijala i dualnom modelu strukovnoga obrazovanja koji zagovara HGK kao rješenje usklađivanja obrazovnoga sustava i tržišta rada.

„Uvozne kvote samo su privremeno rješenje. Za dugoročni razvoj turizma moramo osigurati kvalificiranu radnu snagu koja je ključ njegova uspjeha i konkurentnosti,“ rekao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević povodom foruma.

Ova tradicionalna manifestacija turističkoga sektora svake godine okupi preko tisuću sudionika, a ove godine sudionike očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupovi i dodatni sadržaji o odnosu filmske industrije i turizma, razvoju nacionalnoga brenda, hrvatskoj gastronomiji, turističkim blogerima, itd.

Održat će se i tradicionalni okrugli stol predstavnika Vlade s turističkim djelatnicima, a dodijelit će se i nagrade Hrvatske turističke zajednice i nagrade Hrvatske gospodarske komore Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu domaćina Grada Hvara i Turističke zajednice Grada Hvara koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranoga turizma.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist