DuList IN

Dubrovnik je u 2018. godini posjetilo 140 tisuća Amerikanaca

stradun turisti7354

Turistička zajednica grada Dubrovnika već tradicionalno u suradnji s TZ Dubrovačko-neretvanske županije nastupa na štandu Hrvatske turističke zajednice na sajmu New York Times Travel Show, koji se od 25. do 27. siječnja 2019. održao u New Yorku.

Na sajmu su direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić I Luka Benko iz Turističke zajednice grada Zagreba održali zajedničku prezentaciju Dubrovnika I Zagreba. Direktorica TZ grada Dubrovnika posebno je promovirala direktni let Philadelphia – Dubrovnik zrakoplovne kompanije American Airlines koji kreće ove godine. Tom prilikom je izabrana i sretna dobitnica (Maisha Goss-Johns) nagradnog izvlačenja boravka u Zagrebu i Dubrovniku, sponzora Croatia Airlines, Amadria Park Hotel Capital I Rixos Libertas, prenose iz TZ-a.

Američko tržište je izuzetno važno za Dubrovnik. Amerikanci su na drugom mjestu top ljestvice zemalja odakle dolazi najviše turista u Dubrovnik.

Dubrovnik je u 2018. godini posjetilo 137783 američkih gostiju, odnosno 24 % više nego 2017. godine, a ostvarili su 383801 noćenja, što je 20 % više nego prethodne godine.

Dubrovnik je u 2018. godini proglašen najboljom kulturnom destinacijom za 2019. Godinu, od strane brojnih čitatelja i korisnika popularne američke turističke platforme AFAR. Riječ je o priznanju kojeg AFAR dodjeljuje u sklopu kategorije turističkih destinacija, a upravo je Dubrovnik u izboru preko 100.000 glasača ostvario najviše glasova brojnih američkih ljubitelja putovanja.

Pročitajte još

Krajem kolovoza očekuje vas nezaboravno glazbeno iskustvo na Ponti Lopud

Dulist

‘VRIME JE’ Predivna nova pjesma Olivera Dragojevića raznježila Velolučane

Dulist

Novi tjedan donosi bogat raspored programa ‘Ulicama našeg Grada’

Dulist