Aktualno

Dubrovnik domaćin World Committee Meetinga 2014.

marakech

61. svjetski kongres FCEM-a (Svjetsko udruženje žena poduzetnica) u Marrakechu, Maroko održan je u razdoblju od 25. – 28. rujna.

Hrvatsko izaslanstvo predvodile su predsjednica KRUGA Terezina Orlić i potpredsjednica  Sofija Šmitran.
 
FCEM World Congress  u Marrakechu okupio je predstavnice iz 70 zemalja članica sa svih kontinenata, sa ukupno 800 sudionica i nešto više od 50 predavača.
 
Tijekom kongresa održani  su sastanci Steering i World Committee-a FCEM, okrugli stolovi, radionice te Investicijski forum na temu „Ulaganja u Afriku i zemlje zaljeva“ sa predavanjima afirmiranih predstavnika gospodarstva i politike uz posebno predstavljanje Maroka kao potencijalnog strateškog partnera s naglaskom na unapređenju izvoza između ženskih poduzeća, bilateralni sastanci sudionica B2B
međunarodni sajam / izložba proizvoda članica FCEM-a.
 
Kongres je održan pod  pokroviteljstvom marokanskog kralja Mohammeda VI, pa su sudionice  kongresa dobile visoke protokolarne počasti kroz domaćinstvo kraljevske obitelji. Uz pokroviteljstvo kralja i njegovo domaćinstvo svečanoj završnoj večeri sudionica, kongres su svojom nazočnošću uveličale i princeze Lalla Salma (kraljeva kćer) i Lalla Meryem (kraljeva sestra).
 
61. kongres FCEM imao je gospodarske i političke ciljeve:
 
-suprotstaviti stavove i mišljenja poduzetnica, upravnih vlasti, gospodarskih lidera, znanstvenika i sveučilišnih profesora s ciljem postizanja kvalitetnije globalne međusobne suradnje i učinkovitosti
-promovirati žensko poduzetništvo u inovativnim visoko kreativnim i vrijednim gospodarskim aktivnostima
-promovirati  i poticati poslovnu suradnju među ženama u politici i gospodarstvu s ciljem jačanja sinergije, otvaranja suradnje  i stvaranja uspješnog međunarodnog partnerstva
 
Na 61. kongresu FCEM najavljeno je domaćinstvo  Hrvatske tj. Kruga, Udruge poslovnih žena Hrvatske,  za sljedeći World Committee Meeting koji će se održati u Dubrovniku od 2. – 6. travnja 2014. godine.
Pripremljene su i podijeljene brošure i promotivni leci  svim sudionicama kongresa s najavom dubrovačkog skupa i pozivom za dolazak, te prezentirana web stranica.
 
Uz visokokvalitetnu organizaciju Committeea u Dubrovniku, FCEM povjerio je KRUG-u da kao vodećoj udruzi na prostoru jugoistočne Europe, animira udruge poslovnih žena susjednih zemalja kako bi postale dio velike FCEM obitelji.
 
Predsjedništvo FCEM-a imenovalo je  Terezinu Orlić za regionalnu koordinatoricu udruga ženskog poduzetništva za prostor jugoistočne Europe.

Pročitajte još

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist