Aktualno

Dubrovnik dobiva još jednu ustanovu i ravnatelja

tup

Grad Dubrovnik osniva novu ustanovu. Riječ je o Centru za djecu, mlade i obitelj koji će se baviti pružanjem psihosocijalne pomoći te koordinacijom i organizacijom tečajeva i programa za djecu, mlade i obitelj.
Kako se navodi u objašnjenju poslanom gradskim vijećnicima, Grad Dubrovnik kontinuirano provodi čitav sklop mjera i akcija usmjerenih na kvantitativno i kvalitativno poboljšanje načina života stanovnika Grada Dubrovnika, posebno djece i mladih.
-Jedan od ciljeva politike Grada Dubrovnika usmjeren je podizanje kvalitete i omogućavanje razvoja što boljih prilika sadržaja, projekata i programa za djecu. mlade i njihove obitelji. U tom smislu, dana 12. siječnja 2024. godine Grad Dubrovnik je sklopio Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji na civilno-javnoj suradničkoj platformi ‘Centar za djecu mlade i obitelj’. Na taj način su udruge koje čine sastavni dio Razvojnog inkubatora ‘Centra za mlade Dubrovnik’ uredile svoje odnose izradom pravnog temelja kojim će unaprijediti svoj suradnički odnos, a sve kako bi udruge potpisnice Ugovora, mogle zajedno s Gradom Dubrovnikom ojačati ljudske i materijalne kapacitete Centra za mlade, kao temelja za razvoj politike za mlade Grada Dubrovnika. Bitno je naglasiti da je prethodno pronađen i zakupljen odgovarajući prostor koji bi mogao zadovoljiti potrebe djece i mladih ljudi Grada Dubrovnika i to u prostorima Tvornice ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP i u Luci Dubrovnik, a iste je Grad Dubrovnik dao na korištenje udrugama koje djeluju pod okriljem Centra za mlade Grada Dubrovnika. Kako bi prostori koje već sada koriste gore navedene udruge bio dostupan i otvoren prema lokalnoj zajednici, našim građanima. utvrđeno je da je najbolje rješenje osnivanje ustanove koja će objediniti djelovanje različitih grana kroz programe pružanja pomoći i osnaživanja djece, mladih i obitelji – objašnjeno je u materijalima za Gradsko vijeće.
Centar će voditi ravnatelj ili ravnateljica, a gradski vijećnici trebali bi u utorak, 29. listopada imenovati privremenog ravnatelja. Tko će to biti, još nije poznato budući da taj materijal još nije javno dostupan.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

USUSRET DUŠNOM DANU Bogata ponuda cvijeća u gruškom parku

Dulist

GODIŠNJA NAGRADA Mario Obuljen dobio veliko priznanje struke!

Dulist

Sat je vraćen unatrag – 3 važne promjene koje zimsko vrijeme donosi

Dulist