Aktualno

Dubrovnik dobio novi centar za solarnu energiju

DSC 6001

U posljednjih nekoliko godina, sve veći broj građana Hrvatske pokazuje interes za solarnom energijom. Početak ove promjene može se pratiti od 2022. godine, kada je energetska kriza, uzrokovana sukobom između Rusije i Ukrajine, uzdrmala cijene energije do rekordnih razina. Visoki računi za energiju postali su svakodnevica, što je natjeralo mnoge da potraže alternativne izvore energije.

Vlada RH brzo je reagirala na situaciju, uvodeći niz mjera za smanjenje inflacije i ublažavanje tereta na građane i poduzeća. Jedna od ključnih mjera bila je subvencioniranje cijene električne energije, što je rezultiralo nižim računima za građane. Aktualni šesti paket mjera, vrijedan 231 milijun eura, osigurava subvencioniranu cijenu električne energije do 30. rujna 2024. godine.

Osim vladinih mjera, veliki doprinos povećanju interesa za obnovljive izvore energije dao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Njihov natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, uključujući subvencije za ugradnju solarnih elektrana, ove je godine zatvoren već dan nakon otvaranja zbog velikog broja prijava. Grad Dubrovnik također je prepoznao važnost korištenja obnovljivih izvora energije, te je ove godine objavio Javni poziv za sufinanciranje solarnih elektrana snage do 10 kW za kućanstva Dubrovnika, otvoren do sredine listopada.

Razgovarali smo s Mariom Tomljenovićem, direktorom dubrovačkog poduzeća Ragusa Solar d.o.o., koje se specijaliziralo za projektiranje i ugradnju solarnih elektrana, baterijskih sustava i solarnih sustava za grijanje. Ragusa Solar posluje na dugo godina poznatoj lokaciji na Batali, u trgovini Solarshop, a uskoro otvaraju svoju novu poslovnicu u Dubrovniku na adresi Ćira Carića 1 na Babinom kuku koja se prostire na 300 m² i uključuje izložbeni centar, ured i skladište s osiguranim parkingom za kupce.

–  Ovdje možete dobiti sve potrebne informacije o obnovljivim izvorima energije, popiti kavu i u ugodnoj atmosferi razgovarati s našim stručnim djelatnicima. Također, naši dugogodišnji partneri mogu računati na stabilnu zalihu svih potrebnih proizvoda,” kaže Tomljenović. “Put od ideje do ugradnje solarnih elektrana može biti izazovan, ali mi smo tu da olakšamo taj proces. U našem novom izložbenom centru želimo stvoriti mjesto gdje se tehnologija susreće s gostoprimstvom. Naša misija je ne samo pružiti vrhunske proizvode, već i educirati naše klijente o svim aspektima solarne energije.

Ponosni smo što naš novi showroom nudi inovativna rješenja koja odgovaraju potrebama suvremenih kućanstava i poslovanja. Kroz demonstracije uživo možete vidjeti kako funkcioniraju naši solarni sustavi, punjači za električna vozila i druga oprema. Naši stručnjaci su ovdje da odgovore na sva vaša pitanja, pruže personalizirane savjete i pomognu vam razumjeti kako najbolje iskoristiti solarnu energiju u vašem domu ili poslovnom prostoru.

Osim toga, naš novi prostor nije samo prodajni centar, već i mjesto za okupljanje i razmjenu ideja. Organizirat ćemo radionice, seminare i prezentacije na temu obnovljivih izvora energije kako bismo potaknuli zajednicu na zelenu tranziciju. Vjerujemo da je edukacija ključna za usvajanje novih tehnologija i zato želimo biti vaš partner na tom putu.

Kada dođete kod nas, možete biti sigurni da ćemo vam pružiti sveobuhvatnu podršku, od početne konzultacije, preko projektiranja, do konačne instalacije. Naš cilj je da svaki korak bude jednostavan i bez stresa, omogućujući vam da uživate u prednostima solarne energije bez ikakvih komplikacija. Posjetite nas i uvjerite se zašto je Ragusa Solar vodeći u solarnom opremanju Dubrovnika. Vaše povjerenje i zadovoljstvo naš su najveći prioritet –  zaključio je Mario Tomljenović.

U novootvorenom showroomu možete dobiti korisne savjete o prednostima obnovljivih izvora energije, rokovima isplativosti investicija i svim ostalim informacijama koje vas zanimaju.

Ragusa Solar nudi širok spektar proizvoda i usluga, uključujući solarne elektrane za kućanstva, bilo da se radi o mrežnim ili hibridnim sustavima, kao i solarne elektrane za poduzetnike. Tvrtka nudi i samostalne solarne elektrane idealne za vikendice, kampere, brodove i druge dislocirane objekte bez pristupa struji. Uz to, Ragusa Solar se bavi i ugradnjom punjača za električna vozila, solarne rasvjete, uključujući rasvjetne stupove i solarne klupe.

Dizalice topline, centralna grijanja, podna grijanja i klimatizacijski uređaji također su dio njihove ponude, kao i projektiranje solarnih elektrana, konzultantske usluge i savjetovanje o pronalasku optimalnih rješenja.

U maloprodaji možete pronaći najkvalitetniju opremu na tržištu, poput solarnih panela, regulatora, pretvarača, punjača, LED i solarne rasvjete, dizalica topline, sustava grijanja i hlađenja, peći na centralno grijanje, samostojećih peći, klima uređaja, te širokog izbora baterija i elektroopreme za nautiku.

Solarna energija nije samo budućnost – ona je sadašnjost koja donosi konkretne uštede i ekološke prednosti. Investicija u solarnu elektranu je sigurna i niskorizična, a povrat investicije u Hrvatskoj očekuje se u roku manjem od pet godina. Iskoristite priliku da postanete dio ove revolucije i posjetite ih na novoj lokaciji kako biste saznali više o tome kako solarna energija može poboljšati vaš život. Vaša odluka danas može sutra promijeniti svijet.

Za sve dodatne informacije možete ih posjetiti i na staroj lokaciji na adresi Nikole Tesle 12, Batala – Solarshop, a o svemu što vas zanima, možete se informirati i putem maila na info@ragusa-solar.hr ili pozivom na 0981731585, te na web stranici www.ragusa-solar.hr

Pročitajte još

Zaigrajte nagradnu igru ‘Bez računa se ne računa’ i osvojite 20 tisuća eura!

Maris Guca

Pred nama je novi toplinski val, od srijede smo ‘u crvenom’!

Dulist

Barcelona prosvjeduje protiv masovnog turizma! Cijena stanovanja porasla za 70 posto

Dulist