Kultura

DUBROVNIK ART FORUM 2018. Rusi, Japanci i domaće snage

daf presica 2018

Festival ‘Dubrovnik Art Forum’, poznatiji kao Dani ruske kulture, počinje 1. studenog, a trajat će sve do 17. studenog.

Svečano otvorenje održat će se 2. studenog uz premijeru predstave ‘Pikova Dama’ prema tekstu A.S. Puškina u režiji Denisa Azarova. Ovaj zanimljiv festival održava se produkciji Kazališta Marina Držića pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, a program otvara Akademija zborske umjetnosti Viktor Popov koncertom komornog zbora i solista akademije iz Moskve.

Na današnjem predstavljanju ovogodišnjeg programa festivala ravnatelj KMD-a Ante Vlahinić istaknuo je kako se projekt financira iz proračuna dubrovačkog teatra, a uz potporu ruskih fondacija, dok je Olga Nikiforova, umjetnička direktorica festivala, posebno naglasila kako je kazalište spona koja nas zbiližava.

U već spomenutoj premijeri publika će moći uživati i 3. studenog. Na programu 4. studenog je sasvim poseban’ Ujak Vanja’ u izvedbi teatra Chiten iz Kyota! Čehovljevo poznato djelo režira Motoi Miura.

‘Demoni’ Larsa Norena, koje režira Elmars Senkovs, na programu su DAF-a 6. studenog, a djelo izvodi ‘Gogolj centar teatar’ iz Moskve. Oni će publici priuštiti još jednu iznimnu teatarsku večer već 7. studenog, izvodeći ‘Imam 30 godina’ V. Zorkija.

‘Nedostupno’, koprodukcija KMD-a, ‘Plešimedo’ i Zagrebačkog plesnog centra premijerno će se izvesti 11. studenog, a koreografkinja je Zrinka Lukčec.

‘Bajke u glazbi’, koncert hrvatsko – ruskog društva ‘Umjetnost bez granica’ održat će se 12 studenog, a ‘Svi putevi vode na sjever’ Baleta Moskva na reportoaru je 14. studenog. Program se zaključuje 17. studenog koncertom world music banda Kries. Svi programi počinju u 20 sati i besplatni su za posjetitelje.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist