Grad

DUBROVČANI, ODAZOVITE SE! U Lazaretima radionica povodom izrade Plana upravljanja

Grad iz zraka

Grad Dubrovnik i Zavod za obnovu Dubrovnika pozivaju građane na radionicu povodom izrade Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika.

Radionica „Potrebe građana i vizija Grada“ održat će se u Lazaretima, u subotu, 23. studenog 2019. od 10:00 do 12:00 sati. Dobrodošli su svi zainteresirani građani s čitavog administrativnog područja Grada Dubrovnika, njihovi predstavnici u tijelima lokalne samouprave te udruge civilnog društva.

Na radionici će se:

– predstaviti i valorizirati rezultati prethodnih radionica

– utvrditi stavovi o potrebama građana, o viziji Grada, kao i o ciljevima i mjerama za upravljanje.

Plan upravljanja izrađuje se s ciljem stvaranja pretpostavki za upravljanje zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika kako bi se očuvala i unaprijedila svojstva izvanredne univerzalne vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a uz istodobno razvijanje suvremenog života Grada, a radionicom će se ostvariti izravno uključivanje građana i njihovih prijedloga u izradu Plana upravljanja.

Participacija građana u trenutnoj fazi izrade Plana upravljanja predviđena je kroz radionicu, kao i fokus grupe radi definiranja vizije i ciljeva Plana upravljanja te njihovog usklađivanja s vizijom i ciljevima ostalih dionika u izradi Plana upravljanja i samom procesu upravljanja zaštićenom povijesnom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist