Aktualno

Dubrovčani nanizali uspjehe na regionalnom World Skills Croatia ‘21.

nina violic

Sjajne vijesti dolaze iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Naime, od 13. do 21. travnja ova dubrovačka škola bila je domaćin dijela regionalnog, odnosno izlučnog natjecanja WORLD SKILLS CROATIA ‘21. u 5 disciplina te su i u drugom tjednu Dubrovčani su nastavili nizati uspjehe.

U ponedjeljak završeno natjecanje iz discipline Ugostiteljsko posluživanje na kojem je pobjedu odnijela Karmen Obuljen iz 4. d razreda s mentorom Ivicom Eljugom. U utorak u disciplini Kuharstvo Leona Milković iz 4. d razreda s mentorom Leom Ljubičićem osvojila je 1. mjesto, a u srijedu u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar Petar Brbora iz 3. h razreda s mentoricom Petrom Brajković ostvario je zavidne rezultate i time osigurao mjesto na državnom natjecanju u Zagrebu ovog svibnja. U četvrtak na natjecanju iz discipline Slastičarstvo učenica Nina Violić iz 3. e razreda s mentoricom Petkanom Sindik osvojila je 3. mjesto.

Prethodno njima Doris Pavlović iz 3. b razreda s mentorom Ivanom Udženijem osvojila je 1. mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Na državno natjecanje WorldSkills Croatia ‘21. ide i Dominik Ivan Šapro iz 4. c razreda s mentorom Nikšom Grabovcem koji je osvojio 1. mjesto u disciplini Poslovanje turističke agencije.

Podsjetimo, WSC je natjecanje učenika strukovnih škola koje se odvija dugi niz godina, a s obzirom na trenutne epidemiološke mjere, ove godine se po prvi puta održalo online. Državno natjecanje WSC odvit će se od 11. do 13. 5. 2021. na Zagrebačkom velesajmu.

Izvor: TUŠ Dubrovnik

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist