Politika

Dubrovčani će jeftinije letjeti za Zagreb

gradsko vijece231

Prijedlog pravilnika o subvencioniranju cijene zrakoplovnih karata na relacijia Dubrovnik – Zagreb i obratno, također je izazvao raspravu u Gradskom vijeću, ali je iapk na kraju jednoglasno prihvaćen.

Vijećnici HDZ-a zamjerili su listu prvenstva, na kojoj na samom početku nema branitelja. Također ih je zanimalo što će biti  ako se kojim slučajem potroši iznos od 5 milijuna kuna koji je namijenjen za subvencioniranje cijena zrakoplovnih karata.

–  Stalno pričamo jadni mi u Dubrovniku, Zagreb nas napada, Europa, Srbi su nas napali. Nismo jadni i slabi, a ako smo pametni onda možemo sami nešto učiniti. 1. siječnja ove gdoein na rasppolaganju nam je bilo 110 milijuna kuna, 25 posto proračuna. Tko to ima drugi? Da su nam sve firme u plusu? 5 milijuna kuna znači 40 tisuća karata. A i ministar Linić je rekao da imamo nacionalni problem. Našli smo riješenje i ovo je zajednički projekt Vlade RH i Grada Dubrovnika.

Sada na dnevnoj bazi omogućujemo da 120 ljudi leti za Zagreb i obratno. Branitelji su zadnji jer su najbrojniji. To je bila logika koju sam ja osobno tražio. Ali nitko ne bi trebao ostao bez subvencije. Teško je to potrošiti. Vidje ćemo koliko će biti karata u veljači. I točno je ono što je rekao Teo Andrić, da neće svi dobiti jeftinu kartu – zaključio je gradonačelnik Vlahušić.

Pročitajte još

Politička jesen u znaku pesimizma: Građani sve manje vjeruju u smjer kojim ide Hrvatska

Dulist

MOST DUBROVNIK: Promašena i nepravedna porezna reforma Vlade RH!

Dulist

REBALANS, POSLOVANJE TVRTKI… Gradski vijećnici sastaju se na petak 13.

Dulist