Županija

Dubrovačko-neretvanska županija će surađivati s kineskim Chonqingom

zupanija kinezi03

Izaslanstvo kineskog grada Chongqinga, predvođeno članom politbiroa CK KP Kine i glavnim tajnikom Chonqinga Sun Zhengcaiem, boravilo je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od 14. do 16. lipnja, a u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom župan Nikola Dobroslavić potpisao je Pismo namjere o prijateljskoj suradnji između Chonqinga i Dubrovačko-neretvanske županije s tajnikom generalom Gradskog partijskog odbora Chonqinga Wu Zhenglongom.

Župan Dobroslavić poželio je delegaciji prijateljskog Grada Chonqinga dobrodošlicu te ih je upoznao s povijesnim, kulturnim i gospodarskim značajkama Dubrovačko – neretvanske županije.

Razgovaralo se i o mogućnosti suradnje na područjima gospodarstva, trgovine, turizma, logistike, poljoprivrede, infrastrukture, obrazovanja i kulture.

Obje strane usuglasile su se da će poticati uspostavljanje prijateljskih odnosa te promicati sveobuhvatnu suradnju na različitim područjima

Također, ovom prigodom direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić potpisao je Pismo namjere s direktorom Uprave za međunarodnu suradnju Grada Chonqinga Zhu Xiyanom. Sastanku je nazočio i zamjenik župana Davorko Obuljen.

Prilikom posjeta Dubrovačko – neretvanskoj županiji delegacija Grada Chonqinga posjetila je Staru gradsku jezgru, stonsku solanu i grad Ston.

Grad Chongqing nalazi se na jugozapadu Kine, na gornjem toku rijeke Yangtze, ima 33 milijuna stanovnika te pokriva površinu od 82.401 kvadratnih kilometara i broji 38 općina i županija (autonomnih županija). Chongqing je najveći industrijski grad i trgovačko središte u jugozapadnoj Kini te je posebno administrativno područje direktno pod rukovodstvom centralne Vlade.

Kao član politbiroa CK NP Kine i glavni tajnik komiteta KP grada Chogqinga gospodin Sun vrši dužnost u rangu zamjenika predsjednika Vlade Narodne Republike Kine.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist