Grad

„DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL“ Nove lampice, veće jelke, umjetni snijeg!

grad blagdan stradun jelka7

‘Dubrovački zimski festival’ održavat će se na širem području povijesne jezgre, od Pila do Lazareta, u razdoblju od 1. prosinca 2014. do 10. siječnja 2015. godine.

Definirano je to na sastanku radne grupe za osmišljavanje ponude Dubrovnika u zimskom razdoblju, održanom danas u Gradskoj upravi.

Dubrovčani i njihovi gosti u spomenutom razdoblju unutar povijesne jezgre uživat će u bogatom zabavnom programu, koji je većim dijelom definiran. Osim toga, nabavit će se i potpuno novi rasvjetni elementi, znatno veće božićne jelke te prigodne adventske kućice na šest lokacija. Unutar povijesne jezgre postavit će se umjetno klizalište, a potpunom blagdanskom ugođaju doprinijet će i umjetni snijeg.

– ‘Dubrovački zimski festival’ projekt je koji je pokrenut na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića, a u koji će Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika uložiti znatna financijska sredstva – ističu iz Gradske uprave.

– Mnoštvo različitih i zanimljivih događaja koji se u Dubrovniku odvijaju tijekom prosinca i siječnja po prvi put će se brendirati kao jedinstveni zimski festival. Sve gradske ustanove u kulturi, ali i udruge dostavile su svoje planirane programe u zadanom vremenskom periodu te će se i oni uključiti u finalni program koji će se tiskati na plakatima i prigodnim knjižicama. U realizaciju projekta uključene su i gradske tvrtke Vrtlar i Sanitat. Svi uključeni u pripremu festivala izrazili su želju da on postane tradicija – zaključeno je na sastanku.

Pročitajte još

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist