DuList IN

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Četvrti vikend bogat glazbenim događajima!

Marko Tolja

Četvrti vikend Dubrovačkog zimskog festivala bogat je glazbenim događanjima.

Posebno se ističe Dubrovački božićni koncert koji će na pozornici u Hotelu Valamar Lacroma okupiti Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Marca Tarduea i Đela Jusića, tenore Đanija Stipaničeva i Stijepa Gleđa Markosa, zatim sopranisticu Mariju Kuhar Šoša, vokalisticu Maju Grgić, klape Ragusa, Subrenum i Kaše te mladi lapadski Dapal band, a čitav program obogatit će crtice o Božiću u Gradu povjesničarke umjetnosti Maje Nodari.

Dubrovački božićni koncert održat će se u petak, 22. prosinca u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik s početkom u 20 sati. U isto vrijeme na Brsaljama održat će se glazbeni program Dubrovnik acoustic session.

Dječji programi u Medovom parku u Pilama održat će se 21. i 22. prosinca od 17 do 19 sati. Program Šarena zima u Uvali Lapad nastavlja se i ove subote, 23. prosinca nastupom Plesnog studija Lazareti i kreativnim programom Udruge Le Petit Festival du Theatre. Na šetnici u Uvali Lapad čut će se kolende i božićne pjesme iz radionice dubrovačke podružnice Matice Hrvatske koju vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić te božićni koncert Dapal benda.

Žive jaslice na Stradunu upriličit će se u subotu u 17.30 sati, nakon čega će uslijediti paljenje posljednje adventske svijeće – svijeće ljubavi, ispred Dubrovačke katedrale, u 19.30 sati, kada će službu riječi predvoditi don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla. Glazbeni program od 19 do 21 sat na Gundulićevoj poljani priredit će Maja Grgić i Igor Vlahušić. U subotu u 21 sat koncert će ispred crkve sv. Vlaha održati Marko Tolja Septet.

Lijepa vijest iz središnjeg informativnog centra u Luži za sve koji traže božićne poklone je da od sutra počinje posebna božićna akcija uz kupljeni kišobran i puzzle – treći artikl je gratis – do 24. prosinca, a od 22. do 24. prosinca može se ostvariti i popust od 20 posto pri kupnji malih notesa Dubrovačkog zimskog festivala.

Pročitajte još

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist