Politika

DUBROVAČKI ZASTUPNICI Ovo su prvi dojmovi Putice i Kristića iz saborskih klupa

kristic putica

Nakon sinoćnjeg izglasavanja povjerenja Vladi Tihomira Oreškovića Dubrovnik je u saborskim klupama dobio dva zastupnika.

Uz Sanju Puticu, koja je u Sabor ušla sa sedme pozicije liste Domoljubne koalicije za X. Izbornu jedinicu, u klupe je sinoć umjesto Boža Petrova sjeo i Maro Kristić. Kristić je inače na listi MOST-a za našu izbornu jedinicu bio treći te je ulaskom Petrova u Vladu položio prisegu za zastupnika. I Putica i Kristić vijećnici u Gradskom vijeću grada Dubrovnika.

Budući da je povjerenje Vladi izglasano nakon skoro 13 sati, upitali smo ih za prve dojmove iz saborskih klupa.
– Jučer smo doživjeli nastavak napadačke politike na novu reformsku Vladu Tihomira Oreškovića i na sve ono pozitivno što će se u budućem razdoblju dogoditi u Hrvatskoj. Napadi su bili bez argumenata, sve kako bi se stvorile nove ideološke podjele sa željom da se hrvatskoj javnosti pošalje kriva poruka. Međutim, novi hrvatski premijer Tihomir Orešković na te je napade odgovorio optimizmom i željom za radom, zbog čega se i vratio u Hrvatsku, predstavljajući svoj stručni tim koji će sasvim sigurno pokrenuti Hrvatsku na bolje. Gledajući taj njegov optimizam sve se uspjelo izdržati – rekla nam je Sanja Putica.

Maro Kristić istaknuo je kako nije nimalo zadivljen načinom rasprave o povjerenju novoj hrvatskoj Vladi.
– Oni koji su sudjelovali u toj raspravi nastavili su se baviti pitanjima koja u ovom trenutnu nisu uopće bitna. Vraćamo se puno u prošlost, a trebamo se baviti budućnošću. Rezultati su jedino po čemu se može vrednovati nečiji rad. Priča oporbe nije bila nimalo afirmativna, Vladi i ministrima treba dati potporu i priliku da se iskažu jer se nekog može kritizirati tek kad u nečemu pogriješi. Nadam se da će ubuduće Hrvatski sabor biti mjesto konstruktivnog dijaloga i da će svi dati svoj obol u provođenju reformi – istaknuo je Maro Kristić.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist