Aktualno

Dubrovački zalasci sunca u likvidaciji s dugom većim od 800 tisuća eura!

sunset

Tvrtka koncesionar plaže u Uvali Lapad, Dubrovački zalasci sunca d.o.o., ide u likvidaciju! Objavljeno je to s današnjim datumom u Sudskom registru.
Naime, Trgovački sud u Dubrovniku objavio je upis u Sudski registar promjena tvrtke, prestanak funkcije člana uprave, nastanak razloga za prestanak subjekta upisa te imenovanje likvidatora. Likvidatorom je imenovan dosadašnji član uprave Marinko Benić. Društvo prestaje s djelovanje, navodi se, odlukom članova od 30. studenog 2023. godine. Međutim, Dubrovački zalasci sunca nedavno su se našli na poreznoj ‘listi srama’ zbog duga za koncesijsku naknadu u visini od čak 822.041,20 eura.

Tvrtka se dopisom obratila svojim poslovnim partnerima u kojem je dala kratko objašnjenje pokretanja likvidacije.

-Društvo Dubrovački zalasci sunca je osnovano radi projekta pružanja ugostiteljsko-turističkih usluga na temelju koncesije pomorskog dobra na plaži Sumratin, Uvala Lapad u Dubrovniku. Naknadnim pravomoćnim presudama nadležnih sudova utvrđeno je da odluka kojom je koncesija za plažu dodijeljena nije formalno-pravno valjana te je koncesija poništena s pravnim učincima od samog njenog početka. Kako je Društvo izgubilo svrhu zbog koje je osnovano, donesena je Odluka članova Društva o likvidaciji – ističu iz Dubrovačkih zalazaka sunca te napominju kako će tijekom likvidacije, naplatiti potraživanja s pravne osnove ulaganja u pomorsko dobro na plaži Sumratin, izvršenih za vrijeme valjanosti koncesije.
-Pokretanje likvidacije javno je objavljeno danas na stranici sudskog registra Trgovačkog suda u Dubrovniku. U tijeku likvidacije unovčit će se imovina Društva, naplatiti potraživanja i podmiriti vjerovnici Društva. Stoga pozivamo sve vjerovnike da u roku od 6 (šest) mjeseci prijave svoja potraživanja te će ista biti podmirena.

Pročitajte još

9 besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist