Aktualno

Dubrovački taksisti neće voziti za vrijeme sprovoda poginule kolegice

Taksisti na Pilama

Ovog utorka, za vrijeme sprovoda 45-godišnjakinje koja je život izgubila u prometnoj nesreći u Solinama, taksi usluge u Dubrovniku neće biti dostupne.
-Stravična tragedija i to nije jedina tragedija koja se događa redovito. Redovito radimo noćne smjene i kad se iziđe na magistralu, to je ruski rulet – ističe za dnevnik.hr taksist Orsat Miljas.
Ujedinjeni vozači taksija i Ubera poručuju da neće stati sa svojim zahtjevima, a za utorak točno u 14:10 najavljuju i svojevrstan prosvjed.
-U vrijeme sprovoda naše kolegice gasimo se svi, nitko od nas neće biti na aplikaciji, ni Uber, ni Bolt, ni taksi. To će biti moralna podrška našem kolegi – kolegičin muž također je naš kolega – kaže Miljas.
Koliko je nužno nešto poduzeti, donosi dalje dnevnik.hr, najbolje govore brojke – samo ove godine na području najjužnije policijske uprave dogodila se 421 prometna nesreća, a smrtno je stradalo sedam osoba. Bitno je povećan i promet tim dijelom Hrvatske.
Ante Vuletić, voditelj Prometne policije PU dubrovačko-neretvanske, govori o povećanju broja vozila.
-Statistika koju smo danas radili govori da prometnice koje gravitiraju Gradu Dubrovniku bilježe 135.000 vozila više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uistinu se radi o impozantnom broju – istaknuo je.
Već se godinama apelira na nužnost gradnje ceste kojom bi se tranzit ‘odvukao’ od grada i okolnih općina, no pomaka nema. Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića u odgovoru na upit Dnevnika Nove TV odgovornost za sigurnost na cestama prebacuje na MUP, a po pitanju brze ceste, kažu, određuju se bitni parametri i čeka suglasnost lokalnog stanovništva i samouprave.

Pročitajte još

Geodezija na čijem je čelu bio Almin Đapo mora Europskoj uniji vratiti 526 tisuća eura

Dulist

PROMETNI KOLAPS ‘Bolje ostat na poslu, nego u ovu gužvu’

Dulist

VOZAČI OPREZ Prometna nesreća u ulici kralja Tomislava

Dulist