Sport

DUBROVAČKI SPORT Proračun u 2016. godini 11 850 000 kuna

Nogometna lopta

Proračun za dubrovački sport, tzv. Program i financijski plan javnih potreba u sportu Grada Dubrovnika za 2016. godinu iznosi 11 milijuna i 850 tisuća kuna

Jednoglasno ga je izglasala Skupština Dubrovačkog saveza športova na svojoj sjednici 30. prosinca u hotelu Lero.

Kako je istaknuto, skupštinari su zadovoljni jer svi klubovi mogu uredno i bez problema nastaviti sa svojim ligama i natjecanjima, jer će se sredstva nastaviti uredno dobijati i u 2016 godini. Također, naglašeno je kako uprave klubova moraju još više napora uložiti u potragu za sponzorima, što je iz godine u godinu sve teže s obzirom na ekonomsku situaciju u Hrvatskoj.

Predsjednik DSŠ-a Maro Kapović tom prilikom izvjestio je članove o Financijskom planu programa javnih potreba u sportu Grada Dubrovnika za 2015 godinu.

-Gradsko vijeće je na svojoj 3. sjednici održanoj 30. svibnja 2015. jednoglasno donijelo proračun za Program javnih potreba u sportu u iznosu od 10,9 milijuna kuna, da bi se pozitivnim rebalansom na 8. sjednici Gradskog vijeća 26. kolovoza 2015. ta sredstva uvećala za 650 tisuća kuna. Tom odlukom je proračun DSŠ-a u 2015 godini iznosio 11 550 000 kuna, i u potpunosti je realiziran – kazao je Kapović, dodavši kako je riječ i najvećem realiziranom proračunu, većem I od onog za 2008. godinu (11,2 milijuna kuna).

Gradski pročelnik Miho Katičić se osvrnuo na planirane investicije u sportskoj infrastrukturi od izgradnje trodjelne dvorane, planiranja atletske staze i nogometnog terena u Gospinom polju, natkrivanja dva teniska terena u Lapadu, rekonstrukciji krova hangara Veslačkog kluba Neptun i pomoći u rekonstrukciji hangara za jedriličare u lučici Orsan, ali i nastavku planiranja atletskog stadiona na Glavici Babin kuka.

Pročitajte još

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist