Sport

DUBROVAČKI POLUMARATON Uspješna promocija u Splitu

polumaraton split atletika 5

Oko 50 trkača i trkačica Atletskog kluba Dubrovnik, Škole trčanja Dubrovnik i Dubrovnik Run-a sudjelovalo je na 16. Splitskom polumaratonu koji se održao u nedjelju, 28. veljače u Splitu, a koji je okupio više od tisuću trkača i trkačica iz Europe i svijeta.

21 kilometar staze od Dioklecijanove palače, preko Đardina, Ulicom Domovinskog rata s pogledom na Biokovo, natrag kroz vojnu luku Lora, s pogledom na dio ratne hrvatske artiljerije, krug po Poljudu, pa preko Marjana natrag na rivu – teška je, ali jedinstvena ruta, koju su u subotu svladali Enis Hrustić, Đivo Krile, Nela Madeško, Ivica Šakota, Made Žeravica i Ante Živković iz Atletskog kluba Dubrovnik, zatim Mario Anđelić, Luka Lončarević, Helena Radić, Monika Jukić, Ana Bačić, Ivona Zec, Josip Paljetak, Dijana Obuljen, Srđan Matijašević, Maria Majkovica Jakobović, Ana Vujnović, Dubravko Saltarić, Miro Marinović, Irena Hrstić, Svjetalna Uroš, Ivan Šutalo, Anna Mrković iz Škole trčanja Dubrovnik, kao i ekipa Dubrovnik Run-a.

Ante Živković s istrčanim vremenom od 1:18:54 bio je prvi dubrovački atletičar koji je utrčao u cilj, te u ukupnom poretku zauzeo 14. mjesto. Enis Hrustić s istrčanim vremenom 1:24:55 u cilj je stigao 34, a treći dubrovački atletičar koji je utrčao u cilj bio je Ivica Šakota, inače član Hrvatske atletske reprezntacije ultramaratonaca, koji je s vremenom 1:28:36 u ukupnom poretku muškaraca zauzeo 53. mjesto.

Seniorska ženska ekipa AK Dubrovnik također je uspješno istrčala Spplitski polumaraton. Made Žeravica s istrčanim vremenom 1:49:27 zauzela je 58. mjesto u konkurenciji od 345 žena, dok je Nela Madeško s istrčanim vremenom (1:57:11) zauzela 102. mjesto.

Boje Atletskog kluba Dubrovnik branilo je i 20 atletičara i atletičarki mlađih uzrasta koji su uspješno istrčali utrku od pet kilometra, a na utrci dugoj pet kilometara nastupili su: Josipa Bukvić, Anamarija Lujo, Tea Kljunak, Karla Vučetić, Anđela Gabriela Curić, Ana Plećaš, Dea Jakić, Josipa Habjan, Lea Anđušić, Martina Batina, Martina Velagić Rakiđija, Gabriela Njirić, Karla Šantić, Lea Madeško, Petra Ivaniš, Nina Jakić, Patrik Kralj, Nikola Butigan, Ivan Ruben Urošević, Nikolina Batina, Rebecca Beaskoetxea Radić.

Krešo Cvjetanović, Dalija Milić Kralj, Tina Bošković, Lući Vierda, Srdjana Jukas, Vlatka Ivandić dio su ekipe Škole trčanja koja je također nastupila i uspješno istrčala utrku na 5 kilometara.
Dubrovačku trkačku ekipu činili su i članovi Dubrovnik Runa.

Posjet Splitu poslužio je i kao odlična prilika za promociju Du Motiona i Dubrovačkog polumaratona koji će se trčati 1. svibnja 2016. godine u našem Gradu, a i ove godine sadžavat će više natjecanja koja će se održati tijekom dva dana.

Prvi dan, odnosno 30. travnja 2016. godine rezerviran je za naše najmlađe, odnosno djecu i za sve avanturiste koji će sudjelovati u utrci dubrovačkim zidinama, dok je drugi dan, 1. svibnja 2016. godine rezerviran za glavnu utrku, odnosno polumaraton.

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist