Sport

DUBROVAČKI POLUMARATON “Hvala svima, a posebno volonterima!”

polumaraton stradun1 5

Iz organizacije Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona uputili su priopćenje u kojem su se posebno zahvalili svima koji su dali doprinos da događaj uspije.

“Prvi dubrovački međunarodni polumaraton, nova sportsko – turistička atrakcija u našem Gradu, na kojemu je sudjelovalo 489 trkača iz 36 zemalja svijeta je završio. Moto Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona je da je ovo ‘Više od utrke’, a sudeći po reakcijama trkača, trkačica, volontera, građana i gostiju moto je postao stvarnost.

Inicijativu o organiziranju Prvog međunarodnog polumaratona pokrenuo je Grad Dubrovnika u suradnji s Dubrovačkim savezom športova, Atletskim klubom ‘Dubrovnik’, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i partnerima iz Amerike (agencija ‘Next Events Production’).

Kako bi Prvi međunarodni dubrovački polumaraton ispunio očekivanja i trkača i građana cjelokupna organizacija odvijala se u suradnji i stalnoj koordinaciji s PU dubrovačko-neretvanskoj, Vatrogascima Dubrovnik, Hitnom medicinskom pomoći, Gradskim društvom Crvenog križa, javnim gradskim prijevozom Libertas i volonterima.

Program Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona sadržavao je nekoliko natjecanja. Subota, 9. svibnja bila je rezervirana za posebnu sportsku atrakciju, a riječ je o utrci dubrovačkim zidinama u kojoj je sudjelovalo 55 trkača i trkačica. Tijekom subote održan je i festival posvećen našim malim sugrađanima, a osim pjesme i plesa u sklopu Dubrovačkog polumaratona u suradnji s Dječjim vrtičima Dubrovnik organizirana je utrka i za predškolske uzratse. U utrci je sudjelovalo više od 300 djece.

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton održan je u nedjelju, 10. svibnja, a trkači su u 10 sati ujutro krenuli u prvu utrku Dubrovačkog polumaratona s najljepšeg starta na svijetu, Straduna. U sklopu polumaratona trčala se i Utrka građana (Fun run) u kojoj je nastupilo 42 trkača i trkačica. Utrka građana bila je humanitarnog karaktera, a prihod od registracija bit će uplaćen u humanitarne svrhe.

Organizatori Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona, Grad Dubrovnik, Dubrovački savez športova i Atletski klub Dubrovnik ovim putem zahvaljuju svim sponzorima, partnerima, prijateljima, medijima i svim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu organizacije Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona.

Organizatori upućuju posebne zahvale svim volonterima koji su četiri dana mukotrpno radili, ali sve s osmijehom na licu, u svrhu realizacije što ugodnijeg i kvalitetnijeg boravka svih trkača, trkačica i gostiju. Njihova pozitivna energija, organiziranost i kreativnost učinili su ovaj događaj posebnim svim sudionicima, a pohvale za njih stižu sa svih strana. Oni su se pokazali kao divni mladi ljudi i oni su bili najljepša slika Dubrovnika koja je otišla u svijet.

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton.
Više od utrke.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist