Grad

Dubrovačka zimska ponuda predstavljena u Ljubljani

tz ljubljana2

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Ljubljani, u četvrtak 3. prosinca održala je događaj pod nazivom ‘Dubrovačka kolenda’ u svrhu promocije zimske ponude grada i Dubrovačkog zimskog festivala.

Dubrovački Trio Taliri izvodili su dalmatinske i dubrovačke napjeve, posebno tradicionalnu kolendu, pa je tako svim posjetiteljima i uzvanicima predstavljen ovaj običaj pjevanja posebnog napjeva od vrata do vrata koji se u našem gradu zadržao i živi kod svih generacija Dubrovčana i danas.

Događanje je održano na terasi vrlo popularne Kavane Maček , gdje su se gosti, među kojima su bili i predstavnici slovenskih medija, tratali bićerinom i dubrovačkim slasticama i upoznali s ovogodišnjim zaista vrlo bogatim zimskim programima, te sudjelovali i u organiziranoj nagradnoj igri.

U natjecanju u pjevanju kolende sudjelovalo je više sudionika, te je bilo iznimno teško izabrati najbolje, no prvi mjesto pripalo je novinarki iz Ljubljane Tanji Kokot koja je dobila nagradni vikend boravak u obnovljenom Hotelu Kompas u Dubrovniku. Turistička zajednica grada Dubrovnika dodijelila je i dvije utješne nagrade – dva vikend boravka u privatnom smještaju u našem gradu, a nagrade je uručila direktorica Romana Vlašić. Program je vodio slovenski moderator Tomaž Pančur.

Pročitajte još

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist