Zanimljivosti

Dubrovačka rijeka dobrote

rijeka dobrote

Učenici 3a razreda OŠ Mokošica, uz pomoć roditelja, organiziraju humanitarni projekt Dubrovačka rijeka dobrote za pomoć dječaku Anti Joviću. Ova manifestacija održat će se danas od 18 do 21 sat na igralištu Naš Dom u Novoj Mokošici, a sudjelovat će Šime Strikoman, grupa Valetudo, klapa Ragusavecchia feat Ivica Jelavić, plesni studio Dea i DJ.

Ulaz je slobodan.

Ante Jović ima 10 godina, učenik je 3a razreda onovne škole Mokošica. Zbog prijevemenog poroda Ante ima motoričke smetnje u razvoju. Nastavu pohađa kod kuće, a neke predmete zajedno sa svojim kolegama. Od početka školovanja učenici 3 a žive uz svog prijatelja Antu pokušavajući mu, koliko je to mogu olakšati život. 

Anti je potrebna svakodnevna rehabilitacija – jahanje, logoped,plivanje u bazenu, masaža tijela zbog spazma. Prognoza liječnika bila je da će ležati u krevetu do kraja života, no danas Ante polagano napreduje, a želja je njegovih roditelja da jednog dana stane na svoje noge. No budući da HZZO ne podmiruje sve troškove, rehabilitacija i terapijske vježbe prevelik su financijski teret obitelji Jović.  

Učenici 3 a razreda zato su odlučili organizirati ovaj humanitarni projekt koji je poduprla i osnovna škola Mokošica.

Stoga svi dođite danas u 18 sati na igralište Naš dom i priključite se ovoj vrijednoj akciji. Njoj se priključio i fotograf Šime Strikoman koji će u Mokošici napraviti milenijsku fotografiju "Ante na konju". 

Dodajmo i kako su u opticaju kuponi za prikupljanje dobrovoljnih priloga u iznosu od 10, 20, 50, 100 kuna. Kuponi se nalaze u caffe baru Balun – Nova Mokošica, caffe baru Cultus – Nova Mokošica, caffe baru Kiss – Nova Mokošica,caffe bar Zodiak – Nova Mokošica, trgovina Novo Naselje (Ševelj) – Nova Mokošica, trgovina Mokošica (Grkeš) – Stara Mokošica, cvjećara Patrea (ispred Raiffeisen banke), te caffe bar Giro (Tommy).

Pročitajte još

PRIJAVITE SE! Nacionalni park Mljet organizira natječaj za najbolju fotografiju!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist

Sretan rođendan dragom kolegi, Lerovcu Davoru Mojašu

Dulist