Aktualno

Dubrovačka biskupija poslala pet tona pomoći potrebitima u Tanzaniji

poplave humanitarna pomoc gospino polje 210514 2

Kontejner s 5.200 kg odjeće krenuo je početkom prošlog tjedna iz Caritasa Dubrovačke biskupije prema potrebitima u Tanzaniji.

Riječ je o karitativnoj akciji koja se posljednja tri mjeseca provodila u biskupijskom Caritasu i u kojoj je, uz djelatnike Caritasa, sudjelovalo pedesetak volontera. Akciji su se odazvali članovi molitvene zajednice Effatha i mladi iz župe sv. Petra-Boninovo preko čijih ruku su prošle tone robe koju su oni razvrstavali, slagali u kutije i potom vagali.

Pomoć akciji na svoj način pružili su trgovački lanac Pemo, trgovina Db Kantun, tvrtke Prestige trade i Annimi commerce i servis Meštar Hendić.

Potreba za ovakvom karitativnom akcijom pojavila se prošlog ljeta nakon posjeta vlč. Davida Mhagama, svećenika nadbiskupije Songea u Tanzaniji, dubrovačkom biskupu mons. Mati Uziniću. Vlč. David upoznao je biskupa sa situacijom i nevoljama stanovništva u Tanzaniji, a potom je novi nadbiskup Songea Danian Denis Dallu pisanim putem potvrdio da im je pomoć potrebna i dao garanciju da će preko njihovog nadbiskupijskog Caritasa ono što im se pošalje biti besplatno podijeljeno potrebitima. Kao odgovor na njihove potrebe u biskupijskom Caritasu organizirana je akcija i preko 5 tona robe upućeno je onima kojima je takva vrsta pomoći potrebna.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist