Zanimljivosti

Dubravka Šuica traži stažiste!

hdz suica370

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica na svojoj je internetskoj stranici objavila poziv za stažiranje u njenom EU uredu u Bruxellesu.

– Stažiranje u mome uredu pružit će vam uvid u moje aktivnosti kao članice Europskog parlamenta. Bit ćete uključeni u svakodnevne organizacijske zadatke, uključujući pripremu za parlamentarne sjednice, organiziranje konferencija za novinare, opće uredske dužnosti, priprema dokumentacije za govore i brifinge, kao i u organizaciju projekta i izvješćivanje o događajima – objašnjava u svom pozivu Šuica.

Također ističe kako će 'komunikativne i odgovorne osobe pomagati u dočekivanju posjetitelja iz Hrvatske i odgovarati na upite i zahtjeve građana te organizacija'.
– Moj raznoliki spektar odgovornosti će vam omogućiti da izgradite snažnu mrežu unutar europskih institucija, a posebice među hrvatskim predstavnicima. Moj tim uključuje tri asistenta u Bruxellesu i Strasbourgu te asistenticu u Zagrebu i u Dubrovniku – istakla je Šuica.

Naravno, navela je i što očekuje od svojih budućih stažista i stažistica. Tako po pitanju obrazovanja očekuje da kandidati imaju završen ili u tijeku sveučilišni studij društvenog usmjerenja. Također, moraju izvrsno poznavati engleski jezik u govoru i pismu, a prednost je i poznavanje drugih jezika Europske unije, prije svih francuskog.

Šuica traži samouvjerene i odgovorne stažiste, koji su samostalni i organizirani te brzo uče. Prednost je trenutni ili prethodni angažman s civilnim ili političkim organizacijama.

Po pitanju informatičke potkovanosti, poželjno je radno poznavanje MS Office-a, dobro poznavanje Interneta, a životopis kojeg kandidati trebaju dostaviti na adresu dubravka.suica@europarl.europa.eu mora biti napisan u formi Europasa.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 1. listopada 2013. godine, a staž će trajati mjesec dana.
– Cilj nam je osigurati iskustvo rada u Europskom parlamentu za ukupno sedam mladih i obrazovanih ljudi iz Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine – navodi na kraju poziva zastupnica Dubravka Šuica.

Pročitajte još

Australska influencerica upozorava na pravila odijevanja na hrvatskim plažama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist

U kojoj je dobi najbolje dati mobitel djetetu?

Dulist