Sport

DU MOTION ‘RUN THE WALL’ Luka i Andrea najbrže svladali zidine

page2

Luka Đurović iz Škole trčanja Dubrovnik i ove je godine najbrže svladao utrku dubrovačkim zidinama ‘Run The Wall’ u sklopu petog izdanja trkačke manifestacije ‘Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik’.

Iako vrijeme ove godine nije išlo na ruku zbog kiše koja je padala kako noćas, tako i jutros, trkači su, uz veličanstveni pogled, trčali gore, dolje po skliskom drevnom kamenu stvarajući nezaboravno iskustvo.

Đurović je trasu dugu 2,5 kilometara, sa startom i ciljem na Stradunu, istrčao za 11 minuta i 36 stotinki. Za tri sekunde i 97 stotinki sporiji je bio drugoplasirani Luka Rajčević, dok je na trećem mjestu završio Zdravko Mišević iz Srbije, koji je zidine svladao s vremenom 11:39.07

Najbrža natjecateljica bila je Andrea Klečak (14:52.05), drugoplasirana je Jasna Vinković (16:07.07) , obje iz Hrvatske, dok je treće mjesto zauzela Britanka Cath Worthington (16:13.75).

Luka Đurović nakon utrke je istaknuo kako je utrka naporna, pogotovo zbog skalina, posebno na ulazu na zidine te uspon prema Minčeti.

– Treba dosta treninga samo skalina, uz redovno treniranje mislim da nije tako teška staza – rekao je Luka dodavši kako je najteže svladati prve ulazne skaline te one prema Minčeti, a ostalo je veliki gušt s lijepim pogledom na Grad.

Andrea Klečak najbrža je današnja natjecateljica kojoj je ovo druga utrka zidinama. Natjecala se, naime prije dvije godine kada je ostala na trećem mjestu.

– Naporna je utrka jer ima puno skalina. Padala je kiša pa se jako klizalo što je dodatno otežavalo trčanje – rekla je nakon utrke.

Utrku zidinama ove je godine trčalo skoro stotinu trkača iz raznih zemalja svijeta.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist