Kultura

DSO s Noamom Zurom i Marisom Martins na koncertu u Dominikanaca

dso zur martins4

Dubrovački simfonijski orkestar je u petak navečer u povodu blagdana Svih svetih održao koncert u Dominikanskoj crkvi. Koncertom je ravnao maestro Noam Zur, a kao solistica je nastupila španjolsko-argentinska mezzosopranistica Marisa Martins.
Program se sastojao od Serenade br. 12 za puhače u c molu W. A. Mozarta, Simfonije br. 44 u e molu „Trauer“ Josepha Haydna te prigodnih Biblijskih pjesama Antonína Dvořáka u impresivnoj izvedbi nagrađivane mezzosopranistice. Riječ je o jednom od najvažnijih ciklusa pjesama velikog glazbenika kojeg je skladao u samo 21 dan, a navodno je bio nadahnut odlaskom velikog broja svojih prijatelja, uključujući i Čajkovskog.

Inače, Marisu Martins dubrovačka publika imala je priliku susresti dvije godine za redom na Međunarodnom festivalu opernih arija „Tino Pattiera“. U dosadašnjoj karijeri surađivala je s uglednim dirigentima kao što su René Jacobs, Harry Bicket, Giovanni Antonini, Fabio Biondi, Christopher Hogwood, Alberto Zedda, Ottavio Dantone i Attilio Cremones. Među brojnim uspjesima, može se pohvaliti nominacijom za Grammy u operi “Mačak u čizmama” s orkestrom kazališta u Liceu.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist