Aktualno

DSO omogućio rad u ‘fušu’ zaposlenicima

dso8537

Na sjednici Upravnog vijeća Dubrovačkog simfonijskog orkestra održanoj u četvrtak navečer donesena je odluka da zaposlenici Orkestra ubuduće mogu raditi u osobnom angažmanu, a kao jedini uvjet Upravno vijeće im je postavilo da se takvi angažmani ne kose s poslovnom politikom DSO-a.

– To je jedinstven slučaj u svijetu da je ljudima zabranjeno u slobodno vrijeme raditi to što rade. To smo sada razbili i ljudi sada mogu slobodno svirati. Jedini je uvjet da nije na štetu Orkestra. Bolje da sviraju i zarade još koji solad nego da šetaju – potvrdio nam je član Upravnog vijeća DSO-a Đelo Jusić.

Napomenuo je kako su odluku na njegov prijedlog jednoglasno podržali i ostali članovi UV-a Ivona Labaš i Teo Čipčić, jer je to 'pravedno, pošteno i kako Bog zapovijeda'.
– Moramo u Gradu surađivati, a ne pucati jedni na druge – dodao je Jusić.

Predsjednica Upravnog vijeća DSO-a Ivona Labaš izjavila je za duList kako je takva odluka donesena sukladno odredbama Zakona o radu.
– Riječ je o odobrenjima koje je Upravno vijeće izdalo temeljem nekoliko zahtjeva naših zaposlenika, koji već duži niz godina djeluju u privatnim ansmablima. Izrazili su želju da bi htjeli ostati dio tih ansambala i mi smo im odobrenjem to omogućili, s tim da Upravno vijeće zadržava pravo ukidanja svakog pojedinog odobrenja ukoliko se utvrdi da je ono prekršeno – rekla je Labaš.

Podsjetimo, upravo je oko privatnog angažmana, odnosno 'rada u fušu' bivši ravnatelj DSO-a Pero Šiša vodio bitku sa zaposlenicima Orkestra, koji su, kako je svojedobno isticao Šiša, privatno nastupali kao kvarteti, kvinteti i u ostalim sastavima za sebe i u svoju korist, a potom bi bojkotirali rad, zakazane turneje i probe DSO-a.

Tako su zaposlenici uspjeli u svom naumu da im se omogući privatni angažman, pa bi se moglo zaključiti da je upravo to bio jedan od glavnih motiva njihove borbe protiv bivšeg ravnatelja Šiše.

Poznato je kako je i trenutni ravnatelj Damir Milat koristio tu mogućnost svirajući kao 'one man band' u jednom dubrovačkom hotelu, pa su ovom odlukom i njemu odriješene ruke za budući angažman.

Pročitajte još

Ispovijest obitelji Kate i Stipe: ‘Imali smo planove, imali smo snove, imali smo sve…’

Dulist

Vatrogasci zbog nevremena imali pet intervencija, ceste pune kamenja i pijeska

Dulist

PREVENTIVNI PREGLEDI Pozivat će doktori opće prakse, odazovite se!

Dulist