Kultura

‘DRŽIĆEVA SLIKARSKA PRIČA’ Na humanitarnoj izložbi prikupljeno 1170 eura za Udrugu za Down sindrom

marin drzic

Na humanitarnoj izložbi uoči Božića ‘Držićeva slikarska priča’ koja se održala sredinom prosinca u Luži, prodajom radova polaznika istoimene likovne radionice Dom Marina Držića ostvaren je prihod od 1170 eura koji je uplaćen Udruga za Down sindrom Dubrovnik-DNŽ.

-Nadamo se kako će ova donacija Doma Marina Držića omogućiti realizaciju nekog zanimljivog projekta Udruge, te da će njenim članovima, naročito onima koji su bili polaznici radionice, naša ustanova ostati u lijepom sjećanju – ističu.

Višemjesečna likovna radionica ‘Držićeva slikarska priča’ održala se u suorganizaciji s Lions Club Dubrovnik – Sveti Vlaho, a trajala je od rujna do prosinca 2023. godine. Radionica se odvijala pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, a polaznici su akrilnim bojama oslikavali keramičke ploče. Motive su pronalazili u obilju tema vezanih uz život i djelo Marina Držića, vrijeme renesanse i grad Dubrovnik u kojem je živio i stvarao. Neki od članova Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su i u likovnoj radionici čime Dom Marina Držića pridonosi njihovoj inkluziji te oplemenjivanju života kroz rad u zajednici i socijalnu uključenost.

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist