Kultura

DRŽIĆ RASPRODAN Nema više karata za drugu dramsku premijeru

Dundo Maroje - 65. Igre

Ulaznice za sve četiri izvedbe Držićeva „Dunda Maroja“ u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, koji je na programu Dubrovačkih ljetnih igara 9., 10., 11. i 12. kolovoza na Držićevoj poljani su rasprodane.

Remek-djelo hrvatske renesansne književnosti, komedija Marina Držića „Dundo Maroje“, jedan je od vrhunaca domaće dramske literature i briljantan tekst u kojemu autor duhovito progovara o Dubrovniku, njegovim građanima i načinu života. Veza između ove najpoznatije Držićeve komedije i Dubrovačkih ljetnih igara traje od samog početka festivala, a zadnji puta su ga Igre na scenu postavile prije četrnaest godina, kad se u režiji Ivice Kunčevića igrao na Peskariji.

Režiju potpisuje Krešimir Dolenčić, dramaturginja je Mila Pavićević, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Doris Kristić, dok Dunda Maroja igra Maro Martinović, Nikša Butijer je u ulozi Bokčila, Filip Detelić igra Mara, Pomet je Frano Mašković, Popiva Petar Leventić, Laura Ksenija Marinković, a Petrunjela Srđana Šimunović.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist