Sport

BRAVO! Četiri zlata, srebro i bronca za Plivački klub Jug

pk jug1

Kadeti Plivačkog kluba Jug završili su nastup na državnom prvenstvu u Zadru sa odličnim rezultatima. Na prvenstvu je nastupalo oko 300 plivača i plivačica iz 40 hrvatskih klubova. Kadeti PK Jug vraćaju se doma sa šest medalja – četiri zlatne, jedna srebrena i jedna brončana.

Najuspješniji pojedinačni predstavnik bio je Lukša Pavić. Osvojio je pehar za 1.mjesto i najbolji je kadet Hrvatske u višeboju slobodno. Imao je najveći zbroj bodova u četiri discipline. Na ovom prvenstvu Lukša je osvojio tri zlatne i jednu srebrenu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Zlato je osvojio u tri kategorije – 50 metara slobodno, 100 metara slobodno i 400 metara slobodno. Srebro je osvojio u 200 metara mješovito.

Fantastičan uspjeh ostvarili su i plivači: Tino Pecotić, Niko Franković, Teo Đurić, Lukša Pavić koji su postli kadetski prvaci Hrvatske na 4×50 slobodno.

Odlična je bila i štafeta 4×100 slobodno mixed u kojoj nastupaju dva dečka i dva cure. U sastavu: Ivana Puljić, Niko Franković, Petra Smokvina, Lukša Pavić osvojili su treće mjesto u Hrvatskoj.

Na ovom prvenstvu PK Jug je nastupio je sa ukupno 9 plivača i plivačica: Matea Miloslavić, Ivana Puljić, Petra Smokvina, Luka Puljizević, Vito Arapović, Niko Franković, Teo Đurić, Tino Pecotić i Lukša Pavić. Svi su otplivali osobne rekorde ili na razini osobnih rekorda!

Foto PK Jug

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist